Informatie­bijeenkomst renovatie Hemsterhuisbrug

hemsterhuisbrug
Hemsterhuisbrug
 1. Chris schreef:

  Dit jaar gaat het gebeuren. Super blij mee. Wordt heel fraai en levert een attractie op waar je *U* tegen zegt.

  Stichting Haags Industrieel Erfgoed, Architectenbureau Scala en de Willemsvaart hebben (met heel veel steun) jaren lang aangedrongen op herstel van de brug die in 1968 voor het laatst kon draaien (volgens de gemeente).

  We hebben gepleit voor klassieke lantaarns op de brug (De masten stonden er nog, de “Koningskroon” was al lang verdwenen, maar komt terug). Op verzoek van een bewoner uit Kortenbosch komt het brugwachtershuis in oorspronkelijke stijl terug en de Haagse Rondvaartmaatschappij (Willemsvaart & Salonboot Den Haag) heeft gepleit voor een aanlegplaats en Blauwe Zone (voor Rondvaartboten en partikulieren) bij de Torenstraat.

  Passagiers van alle Haagse Rondvaartrederijen kunnen straks uitstappen bij de Noordwal/Kalkoenstraat en dan een bezoek brengen aan het Hofkwartier en de vele Horeca aldaar.. MAAR ook partikulieren kunnen met een eigen schip (tot 2m20 hoog) deze locatie bereiken en hun schip enkele uren laten liggen.

  Tot slot is het vanaf volgend jaar mogelijk dat (indien men daar voor voelt) Hoogeveen weer (incidenteel) met schepen te bevoorraden. Dat scheelt vrachtverkeer in de stad en op de kade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *