Veel vragen tijdens inspraakavond Zoutmanstraat

Inspraakavond herinrichting Zoutmanstraat | Foto: Zeeheldennieuws
  1. R. Wielaard schreef:

    Onlangs las ik het bovenstaande verslag van de inspraakavond Zoutmanstraat en met name het deel over de problematiek van de inpassing van de tramsporen voor de straks bredere trams van lijn 16. Ik las, dat de optie van een strengelspoor ook aan de orde is geweest, waarbij werd verwezen naar de situatie in de Leidsestraat in Amsterdam. Ook daar een strengelspoor en daarbij een stuk langer dan in de Zoutmanstraat nodig is. Als nadeel werd genoemd, dat de trams mogelijk op elkaar moeten wachten bij het berijden van het spoor. Ik wil er op wijzen, dat de vergelijkbare situatie is Amsterdam beduidend ingewikkelder is: zoals gezegd een langer tracé en, niet onbelangrijk, 3 (drie !!!) tramlijnen die daar gebruik van maken. En het gaat probleemloos. En mocht de HTM dat op elkaar wachten een probleem vinden. Via de aanpassing van de dienstregeling kan een situatie geschapen worden waarbij zich steeds één tram in de Zoutmanstraat bevindt.
    Conclusie: gaan voor de optie van een strengelspoor!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *