Ruim 120 ideeën ingediend voor ZeeheldEnDaad

Zeeheldendaad
 1. Marloes Plesman schreef:

  Als Zeeheld heb ik gehoor gegeven aan deze oproep en een idee ingediend om de E50.000,- mooi te besteden aan een verbetering van de leefbaarheid in onze buurt. Wat schetste mijn verbazing? De Zeeheldentuin heeft als mede-organisator van deze ideeën-wedstrijd ZELF ook een idee ingediend… En daarbij hun gehele ledenbestand een oproep gestuurd per email (inclusief een bericht op Facebook) om vooral op hen te stemmen. Hier kan een willekeurige buurtbewoner toch nooit tegenop? Dit geeft bovendien toch direct belangenverstrengeling? Toen ik vroeger al eens aan bijv. kleurwedstrijden meedeed, stond er onder de kleurplaat ‘dat kinderen van de jury van deelname uitgesloten waren’.
  In mijn geval geldt, dat ik de winnaar ben geworden van deze ‘nogal GEKLEURDE’ ideeën-wedstrijd, maar dat de jury er met mijn prijs vandoor lijkt te gaan… Ik heb tot op de dag van vandaag nog geen persoonlijk bericht ontvangen; slechts een nieuwsbrief met daarin de mededeling dat ik dinsdag 31 oktober as. nogmaals mee kan/mag/moet doen aan een nieuwe stemming of mijn idee ook echt uitgevoerd gaat worden… IK STA PERPLEX… Met geen woord wordt hierover gesproken bij de spelregels. Op deze manier krijg ik sterk het vermoeden, dat er vooraf al bedacht is, dat het geld dankbaar gebruikt kan worden voor een bestaand project binnen het Zeeheldenkwartier (De Zeeheldentuin: hetgeen ik overigens een prachtig project vind) en een restbedrag naar een ander leuk idee mag gaan. Voor alle duidelijkheid: De Zeeheldentuin oppert in het ingediende idee niet alleen een verbetering aan de speelboot, maar ook een AFLOSSING VAN EEN HYPOTHEEKLENING en een bedrag voor een CAMPAGNE VOOR HET WERVEN VAN NIEUWE DONATEURS. Volgens mij kun je dergelijke punten niet ZIEN als een verbetering van de leefbare ruimte! Op deze manier had er beter geen oproep gedaan kunnen worden aan ons Zeehelden. Als ik aan iets dergelijks gehoor geef, ga ik uit van een eerlijke strijd èn behandeling… Met klem wil ik benadrukken: IK DEEL ‘DE PRIJS’ MET GROOT GENOEGEN MET ANDERE MOOIE INITIATIEVEN, als het maar EERLIJK gaat! Het gaat mij om de zuiverheid van het proces…

 2. Karin schreef:

  ik ben het helemaal met je eens Marloes, het is heel flauw

  vanaf het begin gebruikt de zeeheldentuin al haar mailinglist om iedereen te motiveren op hun te stemmen
  vervolgens kunnen ze het niet winnen en besluiten ze 3 winnaars per rubriek in te stellen, die rubrieken waren er overigens ook nog even tussendoor ingefietst
  zodat ze wel weer bovenaanstaan, maar dan in 1 rubriek…

  heel manipulatief
  slechte verliezers
  demotiverend
  zo ontstaat corruptie

 3. Gerard schreef:

  Het komt op mij ook allemaal een beetje over alsof de organisatie ‘de Groene eland’ het zicht op de gang van zaken kwijt is. Nu begrijp ik dat er weer een nieuwe stemronde komt op initiatief van de Zeeheldentuin? Ja dat is toch wel raar te noemen, want het sportveldje heeft toch de stemming gewonnen? Nu hoef van mij niet het hele bedrag naar dat sportveldje, maar ik vraag me af wie leidt nu eigenlijk dit hele proces?
  Lees ook dit artikel in het AD: https://www.ad.nl/den-haag/burenruzie-om-halve-ton-aan-wijkgeld~a8e67cc5/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *