Villa Paulowna

villa paulowna
  1. Noahguy schreef:

    Leuk artikel… maar volgens mij staat er nog een vrijstaand huis in het Zeeheldenkwartier. Hugo de Grootstaat 98/100…

  2. Johan Jacobs schreef:

    Heel goed om de ontwikkelingen van en rond de Anna Pauwlona-villa in de gaten te houden. Op het internet is een pdf beschikbaar met een vrij recente bouwhistorische verkenning van het complex door Hylkema Consultants. Eventueel kan ik het (grote) bestand doorsturen naar een mail-adres. Ik ben heel benieuwd of er tekeningen beschikbaar zijn van de nieuw-bouwplannen voor en aan de villa, want die plannen moeten in principe rekening houden met de status van Rijksmonument, maar de aanbouw uit 1937 valt niet onder de bescherming. Gulden regel is wel dat de nieuwbouw geen schade mag berokkenen aan het Rijksmonument. Dat is natuurlijk een discussie op zichzelf.
    Johan M.M. Jacobs, architectuurhistoricus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *