Het boek dat bij alle bewoners van het zeeheldenkwartier in de boekenkast thuis hoort, is bezig aan zijn 2de druk. Ook bij deze oplage begint langzamerhand het einde in zicht te komen. Als u dit unieke boek wilt aanschaffen of cadeau wilt doen tijdens de feestdagen dan moet u er snel bij zijn want er komt geen 3de druk.

Het historisch boek Zeeheldenkwartier is een absolute must-have voor iedereen die de buurt een warm hart toedraagt met talloze anekdotes, prachtige verhalen van bewoners en foto’s van hoe het vroeger was. Het 308 pagina’s tellende boek bestaat uit drie delen:

Deel I: Van Anna Paulownastraat tot Zoutmanstraat

In dit deel staan allerlei (historische) wetenswaardigheden over het Zeeheldenkwartier. Zoals de plaatsing van de eerste verkeerslichten in Nederland in onze wijk, de suikerpot die hier gemaakt werd en iedereen in Nederland gebruikte tot de beroemde Haagse bands die hier hun roots hebben.

Deel II: Wijk met winkels

Dit deel behandeld de verhalen van de diverse aparte winkels die het zeeheldenkwartier gekend heeft. Dit betreft winkels die ooit hier gevestigd waren zoals ‘De Duif’, de paraplu winkel, Slagerij de Bruijn maar ook de opkomst en ondergang van de Konmar. Aandacht is er natuurlijk ook voor de winkels die hier al generaties lang gevestigd zijn, zoals Pardon verf, Schouten & Zn, Johan Wassenaar en Priester Lederwaren.

Deel III: Algemene geschiedenis

Het laatste gedeelte van dit prachtige boek gaat over de geschiedenis van de wijk zelf, de planning en bouw in de 19de eeuw, de aanleg van de Vondelstraat waarbij veel werd gesloopt en de stadsvernieuwing uit de jaren 80 van de vorige eeuw.

Verkooppunten

Het boek kost slechts € 15,- en is verkrijgbaar bij:

Méér van de 'De Groene Eland'

Van de Ex-Voorzitter

De verdichting van het ZeeheldenKwartier is een van de onderwerpen die tijdens het politiek debat op 21 februari aan de orde zullen komen. U bent van harte uitgenodigd om hierover of over andere onderwerpen met de Haagse politieke partijen van gedachten te wisselen.

Van de Voorzitter: september 2017

Als eerste moet ik namelijk melden dat ik, vanwege de gemeentelijke subsidieregels, waarin verordonneert staat dat bestuursleden een maximale termijn van 6 jaar hebben, formeel als voorzitter en bestuurslid ben afgetreden, maar dat ik achter de schermen gewoon actief blijf.

Van de Voorzitter: maart 2017

Het politieke debat in het ZeeheldenKwartier dat jaarlijks wordt georganiseerd door bewonersorganisatie De Groene Eland vond dit jaar plaats op 21 februari. Het was een enerverende bijeenkomst waarbij diverse actuele zaken met de diverse partijen zijn besproken.