Het aftrappen van het nieuw seizoen
violinWe zijn er weer!

We zijn weer begonnen en dit hebben we gedaan met de 3 b’s. Op donderdag 14 september ’18 kwamen 7 en 8stegroepers van de Maria Montessori school. Met veel succes is de show, over de gepeste violist, twee keer gespeelt. De kinderen waren erg enthousiast en deden lekker mee. Dit was dus een heel geslaagd begin van het seizoen.


Speciale aandacht!
grand café
Ook dit seizoen zijn we terug met de Grand Café!

Senioren hebben net als iedereen ook recht op een portie cultuur buitenshuis! Wij willen stimuleren dat ouderen overdag kunnen aanschuiven bij leuke, toegankelijke voorstellingen in het Zeeheldentheater: Dat is een feest!

Grand Café
“Grand Café 2018” is een initiatief van Stichting De Mix voor zowel
senioren uit zorginstellingen als voor zelfstandig wonende senioren.
Doel is om een gezellige ambiance te creëren waar senioren kunnen luisteren, kijken en samen zijn bij een aansprekende voorstelling. Dit alles in de sfeer van een gezellig theatraal Grand Café. De theaterzaal wordt steeds speciaal ingericht met tafeltjes, stoelen, (LED)kaarsjes en theaterbar in een decor van licht. Achter Briza wordt steeds het jaargetijde (datum van de voorstelling) op geanimeerde wijze geprojecteerd.

Goed om te weten!
Ook voor de minder valide senioren zijn deze voorstellingen zeer toegankelijk. De rollator of rolstoel kan direct aangeschoven worden aan een tafeltje. Tijdens de voorstellingen krijgt iedereen een drankje en hapje. De voorstellingen zijn GRATIS te bezoeken (een vrijblijvende donatie is natuurlijk van harte welkom). Voor verdere informatie kijk op de website: www.zeeheldentheater.nlof www.demixwereldmuziek.nl of stuur een e-mail aan: info@demixwereldmuziek.nl.

Ooienvaarspas
Ook in 2018 is er weer een speciale actie voor Ooievaarspashouders. Zij kunnen deze serie voorstellingen gratis bijwonen door de Ooievaarspas te laten scannen bij de kassa.

Reserveren is verplicht ivm het beperkte aantal plaatsen!
Data 2018 (Aanvang 14.30 uur)
Oktober: Di. 02, Wo. 03, Di. 09, Wo. 10, Di. 23, Wo. 24, Di. 30, Wo. 31
December: Di. 18, Wo. 19

Agenda Zeeheldentheater september- oktober 2018

Evenementen in het Zeeheldentheater april 2018

TANTRIC DANCE
Za 15 sep. 19:30
Za 20 okt 19:30
Meer info

ECSTATIC DANCE
Za 6 okt 19:00
Meer info

DE LANDSADVOCAAT
Zo 7 okt 16:00
Vr 12 okt 20:00
Zo 14 okt 16:00
Reserveren nootzakelijk 
Meer info 

IK BEN ANDERS
Za 13 okt 20:00
Reserveren nootzakelijk 
Meer info

AAP NOOT MIES
Do 25 okt 11:00
Meer info 

 Méér culturele nieuwsberichten !

Duitse Bibliotheek viert haar 65e verjaardag

Dit jaar viert de Duitse Bibliotheek haar 65e verjaardag. Een goede reden om nog eens iets nieuws te wagen: vanaf oktober zijn wij ook nog buurtbibliotheek voor het Zeeheldenkwartier. In diesem Jahr feiert die Deutsche Bibliothek Den Haag ihren 65. Geburtstag, ein guter Grund, noch einmal etwas Neues zu wagen: Ab Oktober sind wir zusätzlich auch die Buurtbibliotheek für das Zeeheldenkwartier.

Chris Potter en meer in Jazzfestival Cutting Edge XS

Afgelopen jaar ontstond er enthousiasme voor het idee om een kunstroute te gaan starten in Den Haag, waarbij mensen (jong en oud)de kans krijgen omop een andere manier naar de stad of eigen woonomgeving te kijken. Door middel van een uitwisseling tussen buurtbewoners en kunstenaars willen we een kunstroute door het Zeeheldenkwartier uitstippelen, die verder gaat dan de voorgevel.

Kunstroute in het Zeeheldenkwartier

Afgelopen jaar ontstond er enthousiasme voor het idee om een kunstroute te gaan starten in Den Haag, waarbij mensen (jong en oud)de kans krijgen omop een andere manier naar de stad of eigen woonomgeving te kijken. Door middel van een uitwisseling tussen buurtbewoners en kunstenaars willen we een kunstroute door het Zeeheldenkwartier uitstippelen, die verder gaat dan de voorgevel.

Zomerschoonmaak Panorama Mesdag

Precies drie maanden geleden, op vrijdag 7 juli startte bij Panorama Mesdag een schoonmaak van het panoramadoek. Drie maanden lang hebben drie restauratoren 1.340 vierkante meter doek van vuil ontdaan.

Peace in the Park bestaat 5 jaar

In de Paleistuin aan de Prinsessewal tegenover de Toussaintkade gonst het zondag 24 september weer van de vrede. Al 5 jaar op een rij organiseert stichting Peace in the Park een festival over vrede. Het klinkt tegenstrijdig, feest vieren en vrede ervaren, en toch gaat het goed samen. Het doel van het festival is namelijk dat je vrede zelf creëert.