Het pilotproject waarbij de gemeente Den Haag €50.000 beschikbaar stelde en waarbij de bewoners van het ZeeheldenKwartier zelf voor de invulling en uitvoering zorgden, is bijna voltooid. De vijf organiserende vrijwilligersorganisaties (Ondernemers Zeeheldenkwartier BIZZ, Stichting Rondom Anna, Stichting De Zeeheldentuin, Stichting Buurtbeheer en –ontwikkeling ZeeheldenKwartier en de Bewonersorganisatie ZeeheldenKwartier De Groene Eland) zijn erg trots op wat er is bereikt met en door onze bewoners. Hier volgt de stand van zaken van de diverse projecten.

kerstboomKerstboom

In de periode van half december tot begin januari is er een prachtige kerstboom op het Prins Hendrikplein geplaatst. Samen met de feestverlichting in de winkelstraten zorgde deze boom voor een warme kerstsfeer in de wijk.

Jeu-de-boulesbaan

Jeu-de-boulesbaan

Het Prins Hendrikplein is nog leuker geworden: het is een echte jeu-de-boulesbaan rijker! Met de naam: “Place du Jeu de Boules” En nee… het is allang geen ouwe-lullen-sport meer, maar juist weer heel hip, wat helemaal past op het plein met z’n mooie bankjes, oude lantaarns en leuke café-restaurants en terrassen. Er zal te zijner tijd ook meer info komen over de mogelijkheden en eventuele wedstrijden.

Solarbank

Voor degenen die even willen bijkomen van het jeu de boules of gewoon wat willen relaxen is er naast de jeu-de-boulesbaan een duurzame, op zonne-energie werkende bank geplaatst, waar je je telefoon kunt opladen of gebruik kan maken van de gratis draadloze internetverbinding. De jeu-de-boulesbaan en de bank zullen eind februari/begin maart officieel geopend worden.

wifi-bank

Nieuwe boot in de Zeeheldentuin

De nieuwe boot in de Zeeheldentuin was toch een wat ingrijpender project dan eerst was voorzien. Niet alleen moet er een nieuwe boot komen, de oude boot moet ook verwijderd worden. Daarnaast moet het daardoor ontstane gat ook nog eens opgevuld worden. Op het moment van schrijven is de planning dat de nieuwe boot half februari geplaatst wordt.

Eetbare V(h)elden

Eetbare V(h)eldenEr is een zogenaamd wormenhotel met kijkvenster aangeschaft zodat er groente verbouwd kan worden op de door onszelf gemaakte compost.

www.zeeheldendaad.nl

Méér WijkNieuws uit: het "Zeeheldenkwartier"

Zeehelden verwarmen gasvrij

In het najaar van 2018 zal de Haagse Hogeschool een zgn. ‘minor’ opleiding doen met de verduurzaming van het Zeeheldenkwartier als onderwerp. GastColleges zullen onder de noemer ‘Zeehelden Verwarmen Gasvrij’ worden gegeven in Vrijplaats Utopie (Waldeck Pyrmont kade).

De Villa Paulowna verbouwd tot woontoren?

Verschillende gemeenteraadsfracties hebben afgelopen maand kritische vragen gesteld aan de wethouder Ruimtelijke Ordening (Boudewijn Revis, VVD) over de bouwplannen die een projectontwikkelaar heeft ingediend voor de Villa Paulowna.

Zeeheld: Guine Moerman

Sinds april 2017 zit Guine Moerman in het bestuur en is zij secretaris van Stichting Wijkbestuur De Groene Eland. In het dagelijks leven is zij getrouwd, moeder van drie kinderen en fulltime beleidsmedewerker bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

TRAM 16, de aorta van het ZeeheldenKwartier

Lijn 16, die vanaf Wateringen met ruim achtendertig haltes, via station Hollands Spoor en het Centraal Station onze wijk doorkruist, is van cruciaal en vitaal belang voor het ZeeheldenKwartier. Het openbaar vervoer is, naast de fiets en de benenwagen, het perfecte middel om je snel en praktisch door de stad te verplaatsen.

Feestelijke opening van de solarzitbank en jeu de boules baan!

Vorig jaar kwam er een oproep in de wijkkrant het Zeeheldennieuws om een idee in te brengen hoe € 50.000 te besteden voor het Zeeheldenkwartier. Ideeën ter verbetering van de sociale en fysieke leefbaarheid van de wijk. Van de ruim 120 inzendingen (!) zijn er 7 ideeën uitgekozen. Op 15 maart willen wij de jeu de boules baan en de solarzitbank feestelijk en muzikaal openen.

Met z’n allen op een kluitje?

Het ZeeheldenKwartier is een gewilde wijk en vooral bij jongeren populair. Een plek aan de rand van het stadscentrum met alle voorzieningen binnen handbereik. Maar de wijk is volgebouwd. Ontwikkelaars hebben daar iets op gevonden en zo wordt ieder plekje in de wijk benut om vol te bouwen met veelal piepkleine appartementen.

ZeeheldEnDaad

Als alles volgens plan verloopt zal komende week het eerste project van de ZeeheldEnDaad uitgevoerd zijn. De kerstboom op het Prins Hendrikplein zal onze wijk weer warm verlichten.