Operatie Steenbreek 2016 is een groot succes. Veel tuinen zijn prachtig groen geworden. Tijd om ook dit jaar weer een Super-Steenbreker te benoemen. Want wiens tuin is het meest of het mooist veranderd? Wie wordt er dit jaar de Super-Steenbreker? En wie gaat er naar huis met de prijzen?

Alle Haagse inwoners en organisaties die in de afgelopen vier jaar hun tuin hebben vergroend, worden uitgenodigd om vóór 1 november en inzending op te sturen. De beste inzendingen maken kans op de eretitel en prijzen ter waarde van € 250, € 100 en € 50,-. Er wordt nog niet verklapt wat de prijzen precies zijn, maar het is zeker dat ze iets met vergroening te maken hebben. De eerste twintig inzendingen ontvangen sowieso een exclusief Operatie Steenbreek-T-shirt.

supersteenbreker-2015-noud-en-moki-lange-beestenmarkt-12-600Operatie Steenbreek is een landelijke campagne om verstening van tuinen tegen te gaan.

Groene tuinen zorgen voor een betere leefomgeving, onder andere doordat planten zorgen voor vermindering van fijnstof. Ook zorgen groene tuinen er bijvoorbeeld voor dat regenwater beter weg kan lopen. Duurzaam Den Haag voert deze campagne uit in opdracht van de gemeente Den Haag in samenwerking met vele partners.

Iedereen die kans wil maken op de titel, mag een beschrijving en minimaal twee (bij voorkeur digitale) foto’s opsturen. Eén foto van de oude, versteende tuin, en één foto van de nieuwe, groene tuin. Een leuke omschrijving van de ervaring vergroot natuurlijk de kans op winst. De inzendingen zullen worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit Sjoerd Kier, directeur House of Green en Jacqueline Stammeijer, coördinator van de Zorgkwekerij Mens en Tuin.

Foto’s dienen uiterlijk 1 november 2016 binnen te zijn bij Geert van Poelgeest, geert@duurzaamdenhaag.nl, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag.

Met het inzenden geven de deelnemers toestemming aan Duurzaam Den Haag om de foto’s rechtenvrij te gebruiken in het kader van Operatie Steenbreek.

Geert van Poelgeest,
Projectleider Natuur en Water

 

 Méér StadsNieuws uit Den Haag

het Haags Historisch Museum: Wegens succes extra lezing over mode uit de Gouden Eeuw

Vanwege het grote succes van de lezing ‘Mode uit de Gouden Eeuw: nog altijd actueel’ organiseert het Haags Historisch Museum een tweede lezing op zondag 26 maart. Fashion editor Xaviera Aubri en kunsthistorica Saskia Kuus vertellen over de mode van de Gouden Eeuw en hoe dezelfde trends terugkeren op de catwalks van ontwerpers als Alexander McQueen, Versace en Dolce & Gabbana.

Maatjesproject Vivaldi: per direct een cliëntenstop en binnenkort sluiten de deuren.

Meer eenzamen in de kou en de wachtlijsten worden nog langer. Zinvol werk stopt voor vrijwilligers!
Maatjesproject Vivaldi zal binnenkort na 13 jaar haar deuren moeten gaan sluiten zoals de situatie nu voorligt. Eenzame mensen tot 65 jaar zullen hiervan de dupe worden. Vivaldi werd vanaf de oprichting financieel ondersteund door de Vincentiusvereniging en de vereniging gaf vier jaar geleden te kennen de financiën af te bouwen tot eind 2016.

Chinees Nieuwjaar, Den Haag, zaterdag 28 januari 2017

Op 28 januari begint het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de Haan. Als vanouds wordt het Chinees Nieuwjaar in Den Haag uitbundig gevierd. De hele dag zijn er feestelijke activiteiten in en om het stadhuis van Den Haag en in Chinatown Den Haag.