De berichten gallerij toont de posts per nieuwsgroep op een gemakkelijk te lezen manier.

Binnen de gallerij worden de diverse publicaties getoond en u kunt eenvoudig door uw muis op het bericht te plaatsen handmatig verder scrollen. Haal de muis weg en het gaat automatisch verder. 

Onderaan in de gallerij kunt u doorklikken naar een volgende nieuwsgroep. Veel lees plezier!

Oproep

Geachte lezer. Zijn er bij u in de omgeving in een huis of kantoor meerdere woningen gemaakt in de afgelopen jaren? Hoe is de situatie nu? Is het nu prettiger wonen voor u? Of maakt het niks uit? Of denkt u erover te gaan verhuizen?

Lees Verder-->

Van de Ex-Voorzitter

De verdichting van het ZeeheldenKwartier is een van de onderwerpen die tijdens het politiek debat op 21 februari aan de orde zullen komen. U bent van harte uitgenodigd om hierover of over andere onderwerpen met de Haagse politieke partijen van gedachten te wisselen.

Lees Verder-->

Denk mee over leefbaarheid en veiligheid in het Zeeheldenkwartier

Praat mee over hoe onze wijk nog mooier kan worden. Heeft u ideeen over het groen in de wijk: bomen, struiken en bloemen dragen bij aan prettige wijk. Weet u plekken waar meer groen kan worden geplaatst? Kom dan naar de inloopbijeenkomst die De Groene Eland op dinsdag 30 januari.

Lees Verder-->

Uitnodiging Elandvergadering 2017

De Elandvergadering is de jaarlijkse bijeenkomst waarop het bestuur van Bewonersorganisatie De Groene Eland de activiteiten van het afgelopen jaar met
de bewoners bespreekt.

Lees Verder-->

Van de Voorzitter: september 2017

Als eerste moet ik namelijk melden dat ik, vanwege de gemeentelijke subsidieregels, waarin verordonneert staat dat bestuursleden een maximale termijn van 6 jaar hebben, formeel als voorzitter en bestuurslid ben afgetreden, maar dat ik achter de schermen gewoon actief blijf.

Lees Verder-->

Van de Voorzitter: juli 2017

De zomer is in aantocht, de zon schijnt en het ZeeheldenKwartier bruist weer van de activiteiten. Afgelopen Pinksteren bijvoorbeeld, waarna ‘Proef de wijk’ het Pinksterontbijt plaats vond.

Lees Verder-->

Openlucht Pinksterontbijt in Zeeheldenkwartier

Op zondag 4 juni 2017, eerste pinksterdag, organiseert de bewonersorganisatie samen met de ondernemersvereniging een gigantisch aanschuif pinksterontbijt op het Prins Hendrikplein. De organisatie roept alle inwoners, ondernemers en fans van het ZeeheldenKwartier op onder het motto: ‘Sharing is caring’ ontbijt mee te nemen en te delen met buurtgenoten.

Lees Verder-->

Van de Voorzitter: mei 2017

In het vorige ZeeheldenNieuws (#2-2017), die nog terug te vinden is op deze website stond een interessant interview met wethouder Revis. Ik wil graag op enkele uitspraken van de wethouder ingaan.

Lees Verder-->

Van de Voorzitter: maart 2017

Het politieke debat in het ZeeheldenKwartier dat jaarlijks wordt georganiseerd door bewonersorganisatie De Groene Eland vond dit jaar plaats op 21 februari. Het was een enerverende bijeenkomst waarbij diverse actuele zaken met de diverse partijen zijn besproken.

Lees Verder-->

Van de Voorzitter: februari 2017

Afgelopen week hoorden we in het landelijke nieuws dat de criminaliteit in Nederland vele malen hoger ligt dan de officiële cijfers vertellen. Dit ervaren wij helaas ook in het ZeeheldenKwartier.

Lees Verder-->

Lezerpost: Eenzijdige belichting? Generatiekloof? Zuur? Klagende ouderen?

Geachte redactie,
allereerst veel dank voor jullie harde werk om ons regelmatig van het mooie Zeeheldennieuws te voorzien. Het wordt hier met veel plezier en interesse gelezen; ga daar vooral mee door!

Lees Verder-->

De Groene Eland: Uitnodiging bijeenkomst werkgroep Leefbaarheid & Verkeer op 26 januari 2016

De werkgroep Leefbaarheid & Verkeer is onderdeel van de Bewonersorganisatie ‘De Groene Eland’ en houdt zich bezig met allerlei voorkomende aangelegenheden in de wijk. Bewoners uit de buurt worden uitgenodigd hun inzichten te delen.

Lees Verder-->

Van de Voorzitter: december 2016

Op 14 november was de jaarlijkse Elandvergadering. Hier heeft het bestuur van de Stichting Bewonersorganisatie Zeeheldenkwartier ‘De Groene Eland’ verteld wat de bewonersorganisatie het afgelopen jaar heeft gedaan en hebben de bewoners de gelegenheid gehad om daarop te reageren en om ideeën en aandachtspunten voor 2017 in te brengen.

Lees Verder-->

ZeeheldenNieuws Website online cijfers en Facebook Events

Nadat we twee jaar geleden zijn gestart met de website zijn er door 74.907 mensen 200.000 berichten bekeken en hebben we 21.812 vaste bezoekers. Een mooi resultaat voor een startende website.

Lees Verder-->

Lezerspost: Demonstratie Prins Hendrikplein

De voorzitter van onze bewonersorganisatie klaagt ach en wee over een demonstratie in de wijk. Hij klaagt hierover niet namens mij. “Demonstraties horen niet in een woonwijk” roept hij met een verwijzing naar de Schilderswijk. Deze demonstratie werd georganiseerd door mensen die zich zorgen maken over discriminatie en uitsluiting.

Lees Verder-->

Lezerspost: Over stellingnames van de redactie van ZeeheldenNieuws

Het Zeeheldennieuws heeft zich in de laatste nummers nogal druk gemaakt over de kap van bomen aan de Veenkade en de mogelijke komst van een extra terras op het Prins Hendrikplein. Het Zeeheldennieuws neemt in beide dossiers een ronduit eenzijdige stelling in en doet het ten onrechte voorkomen namens alle inwoners van het Zeeheldenkwartier te praten.

Lees Verder-->

Uitnodiging vergadering werkgroep Leefbaarheid & Verkeer 1 december 2016

De werkgroep Leefbaarheid & Verkeer volgt kritisch de leefbaarheid- en verkeerszaken in het Zeeheldenkwartier en neemt actie om deze te verbeteren.

Lees Verder-->

Zeeheldenkwartier verbijsterd over demonstratie in de wijk

De Anti-Fascistische Actie AFA houdt zondag 13 november een anti-Pegida demonstratie in Den Haag. De demonstratie eindigt op het Prins Hendrikplein in het Zeeheldenkwartier. De bewonersorganisatie en ondernemersvereniging wisten van niks en zijn boos over dit besluit van de gemeente.

Lees Verder-->

Zwarte dag voor de Veenkade

Het was nog donker toen de eerste kastanjeboom aan de Veenkade tegen de vlakte ging op 17 oktober. Ondanks hevig protest van de buurt en goede alternatieven werden de zeventien beeldbepalende bomen gekapt. Een kaalslag met enorme impact.

Lees Verder-->

Oranje Fonds Cadeau voor ZHT Precious Plastic project

Als iemand een straatprijs wint in de Postcodeloterij krijgt het wijkbestuur van die wijk waarin de prijs is gevallen een te besteden bedrag van het Oranje Fonds. Dat moet worden uitgegeven aan een duurzaam project voor de betreffende wijk.

Lees Verder-->