Zeeheld: Guine Moerman

Sinds april 2017 zit Guine Moerman in het bestuur en is zij secretaris van Stichting Wijkbestuur De Groene Eland. In het dagelijks leven is zij getrouwd, moeder van drie kinderen en fulltime beleidsmedewerker bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Lees Verder-->

Zeeheldin: Erica Spikker – Rondom Ogen in de wijk

Goedlachse Erica, een blondine van bijna 77 lentes, kent het ZeeheldenKwartier van binnen en van buiten. Om te beginnen al tweeënvijftig jaar als bewoonster van een markante hoek op de Vondelstraat, met uitzicht op alles dat de wijk in- en uitgaat.

Lees Verder-->

Zeeheld: Marcel Vis – Ervaren om te begrijpen en te voelen

“Jarenlang hebben deze kastanjes gestáán aan de Veenkade. Nu rusten ze zacht, aan de rand van het water.” In twee zinnen schetst Rob Vreeswijk, architect en meubelmaker en tot voor kort bewoner van het Zeeheldenkwartier, de ontstaansgeschiedenis van ‘zijn’ bankjes.

Lees Verder-->

Zeeheld: Rob Vreeswijk

“Jarenlang hebben deze kastanjes gestáán aan de Veenkade. Nu rusten ze zacht, aan de rand van het water.” In twee zinnen schetst Rob Vreeswijk, architect en meubelmaker en tot voor kort bewoner van het Zeeheldenkwartier, de ontstaansgeschiedenis van ‘zijn’ bankjes.

Lees Verder-->

Zeeheld: Michel Kester

Van woensdag 28 juni tot zondag 2 juli viert onze wijk feest tijdens het Zeeheldenfestival. Een festival dat, meer dan welk evenement in Den Haag dan ook, draait op vrijwilligers. Een van die vrijwilligers is Michel Kester.

Lees Verder-->

Zeeheld: Wim Reede

Het ZeeheldenNieuws is een beetje in mineur deze keer. ‘Onze’ Wim, gewaardeerd redactielid en drijvende kracht achter de website, gaat ons verlaten. Wim en het ZeeheldenNieuws zijn een beetje bij elkaar gaan horen de afgelopen tweeënhalf jaar.

Lees Verder-->

Zeeheld Peter van Loon: Beeldende kunst voor binnen en buiten

Het opgeruimde atelier met muziekmachines en bewegende objecten van kunstenaar/technicus Peter van Loon staat sinds kort in de van Galenstraat. Veel spullen moesten weg van de oude stek in de Assendelftstraat, maar na vier maanden hard werken heeft hij nu een nieuwe werkruimte, vlak bij zijn huis.

Lees Verder-->

Zeeheldin: Rebecca van Leeuwen

Toen ik achttien jaar geleden in het Zeeheldenkwartier kwam wonen, wist ik één ding zeker: als ik ooit kinderen krijg, gaan ze naar theaterschool Rabarber. Rabarber werd in 1985 opgericht en is, na veel omzwervingen, sinds 2002 gevestigd in het pand van de oude bibliotheek aan de Bilderdijkstraat.

Lees Verder-->

Alexander Franken: een zeeheld die niet onbenoemd mag blijven

De neiging om te zeggen: ‘Wie kent hem niet, die man met die wilde kop dansende donkerbruine krullen die regelmatig wordt gesignaleerd in het Haagse Zeeheldenkwartier’ is groot.

Lees Verder-->

Zeeheld: Hans van der Spek

In elke wijk, elke straat heb je ze. Van die mensen die iedereen kent, al is het maar van gezicht. Die met iedereen een praatje maken, ook met die oude mevrouw die nooit iemand spreekt. Ze vormen het cement van de buurt. Zo iemand is kunstenaar Hans van der Spek.

Lees Verder-->

Zeeheldin: Elise Joy Kommer

Moeder van een puberende zoon, zangeres in een succesvolle band, opticien en grafisch ontwerpster. Elise Joy Kommer is niet zomaar een Zeeheldin!

Lees Verder-->

Zeeheld: Kevin McPeake

Wie Kevin Mc Peake nog niet volgt op Het is even geleden, maar we hadden ooit een heuse Hollandse primeur in ons Zeeheldenkwartier. De allereerste stoplichten in Nederland werden in onze wijk geplaatst: op de kruising van de Anna Paulownastraat met de Laan van Meerdervoort. Zo verenigt hij zijn twee grote liefdes: de fiets en de fotografie.

Lees Verder-->

Zeeheld: Marius Kolff

Toen Marius Kolff in 1984 op de Toussaintkade kwam wonen, zag hij zichzelf niet als een Zeeheld voor het leven. 32 jaar later is dat wel anders. Marius bleef niet alleen in de wijk wonen, maar ontpopte zich bovendien tot een van de actiefste bewoners van de afgelopen decennia.

Lees Verder-->

Zeeheldin: Kathy Voyles

Kathy Voyles mag met recht een echte Zeeheld genoemd worden. Net als Michiel de Ruyter en Abel Tasman reisde ze de hele wereld rond. Van Nieuw-Zeeland naar Londen ging ze ooit, om uiteindelijk met man en kinderen in het Zeeheldenkwartier te eindigen.

Lees Verder-->

Zeehelden in de race voor Haagse song van het jaar

Het eind van het jaar is traditioneel de tijd van lijstjes en overzichten. Landelijk kun je natuurlijk al jaren stemmen op bijvoorbeeld de Top 2000, maar nu is er ook een echte Haagse eindejaarsverkiezing.

Lees Verder-->

Zeeheldin: Mary Hessing

Zo’n tien jaar woont Mary Hessing nu in het Zeeheldenkwartier. Misschien kun je wel zeggen dat ze daarmee bijna symbool staat voor de ontwikkeling die de wijk in die tijd heeft doorgemaakt.

Lees Verder-->

Zeeheldin: Britt Pols (PollyAnna)

Britt Pols, alias PollyAnna, is een echte zeeheldin. Als klein meisje woonde ze met haar ouders in de 1e de Riemerstraat. Het gezin vertrok naar Dordrecht, waar Britt opgroeide.

Lees Verder-->

Bas Dirks: van een jongen met een handicap tot een potentieel Paralympisch Kampioen

Geboren in de Copernicusstraat, in Den Haag, maar nu sinds 5 jaren woonachtig in de Bilderdijkstraat werd Bas onder onze aandacht gebracht als een Zeeheld in spé.

Lees Verder-->

BN-er in het Zeeheldenkwartier: Menno de Koning

Na het winnen van ‘Heel Holland Bakt’ is het leven van Menno de Koning grondig veranderd.

Lees Verder-->

Zeeheld: Albert Wulffers

Nadat hij was afgestudeerd als illustrator op de afdeling grafische en typografische vormgeving op de Koninklijke Academie in Den Haag verhuisde Albert Wulffers van zijn ouderlijke woning naar het Zeeheldenkwartier….

Lees Verder-->