Meditatief labyrint in de Haagse Paleistuin

In de Paleistuin aan de Prinsessewal is in de maand mei hard gewerkt aan een meditatief labyrint. Het slingerende pad naar klassiek model is een initiatief van Marion Kuipéri van Ruimte voor Rituelen.

Lees Verder-->

het Haags Historisch Museum: Wegens succes extra lezing over mode uit de Gouden Eeuw

Vanwege het grote succes van de lezing ‘Mode uit de Gouden Eeuw: nog altijd actueel’ organiseert het Haags Historisch Museum een tweede lezing op zondag 26 maart. Fashion editor Xaviera Aubri en kunsthistorica Saskia Kuus vertellen over de mode van de Gouden Eeuw en hoe dezelfde trends terugkeren op de catwalks van ontwerpers als Alexander McQueen, Versace en Dolce & Gabbana.

Lees Verder-->

Onderzoek naar Koude Oorlog Erfgoed in Den Haag

Namens gemeente Den Haag doet Stichting Militair Erfgoed onderzoek naar Koude Oorlog Erfgoed in Den Haag.

Lees Verder-->

Meldpunt verdringing arbeidsmarktregio Haaglanden en FNV

De gemeenten Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Rijswijk en Westland hebben samen met FNV het Meldpunt Verdringing ontwikkeld. Werkzoekenden, werknemers en werkgevers kunnen vanaf nu hier melding maken van werkverdringing.

Lees Verder-->

Maatjesproject Vivaldi: per direct een cliëntenstop en binnenkort sluiten de deuren.

Meer eenzamen in de kou en de wachtlijsten worden nog langer. Zinvol werk stopt voor vrijwilligers!
Maatjesproject Vivaldi zal binnenkort na 13 jaar haar deuren moeten gaan sluiten zoals de situatie nu voorligt. Eenzame mensen tot 65 jaar zullen hiervan de dupe worden. Vivaldi werd vanaf de oprichting financieel ondersteund door de Vincentiusvereniging en de vereniging gaf vier jaar geleden te kennen de financiën af te bouwen tot eind 2016.

Lees Verder-->

Chinees Nieuwjaar, Den Haag, zaterdag 28 januari 2017

Op 28 januari begint het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de Haan. Als vanouds wordt het Chinees Nieuwjaar in Den Haag uitbundig gevierd. De hele dag zijn er feestelijke activiteiten in en om het stadhuis van Den Haag en in Chinatown Den Haag.

Lees Verder-->

Haagse Markt organiseert ‘Opruimingsweken’: 10 weken lang koopjesjagen op Haagse Markt

De Haagse Markt start vandaag met de ‘Opruimingsweken’. Maar liefst tien weken lang tot eind maart kunnen bezoekers na de dure decembermaand terecht voor nog scherper geprijsde groente, fruit, kleding, accessoires en een divers aanbod aan allerhande waar

Lees Verder-->

GroenLinks wil snelle aanpak vuurwerkoverlast

Burgemeester van Aartsen heeft opgeroepen tot een breed debat over vuurwerk en het aan banden leggen van consumentenvuurwerk. Samen met de Partij voor de Dieren vraagt GroenLinks het college hier snel actie op te ondernemen.

Lees Verder-->

Al ruim 1.200 klachten over vuurwerk in regio Haaglanden

In een paar dagen tijd zijn al ruim 1.200 klachten binnengekomen uit Den Haag en omstreken op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. Het meldpunt is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder GroenLinks Den Haag.

Lees Verder-->

31 dagen niets verspillen met de Instock Challenge

Vanaf 1 januari daagt Instock je uit om creatiever te koken. Een derde van alle voedselproductie wordt momenteel verspild. Bijna de helft van deze verspilling vindt plaats bij mensen thuis

Lees Verder-->

Saferails: Nooit meer klem in de rails van de tram

Patsboem, au! Wie is er niet bekend mee? Het gevaar van met je fietswiel in de tramrail komen, met vaak vervelende consequenties. Een al meer dan honderd jaar oud probleem, bekend bij zowel jong als oud; van de studenten onder invloed onderweg naar het shoarmapaleis tot grootouders fietsend naar de supermarkt. Studenten Roderick Buijs en Ward Kuiters (beiden 24 en aan het einde van hun masterfase Werktuigbouwkunde aan de TU Delft ) hebben dé oplossing voor dit probleem bedacht, de SafeRails©

Lees Verder-->

GroenLinks: groene economie biedt kansen voor meer banen in Den Haag

Vergroening van de economie biedt grote kansen voor de werkgelegenheid in Den Haag. GroenLinks wil dat de gemeente hierop inspeelt en zich meer richt op groene banen en opleidingen.

Lees Verder-->

Gemeente Den Haag neemt extra maatregelen armoedebestrijding

Voor kinderen en ouderen in armoede en Hagenaars die net boven de inkomensgrens zitten, neemt de gemeente extra maatregelen. Om armoede in Den Haag te bestrijden, besteedt de gemeente in 2017 € 68,8 miljoen. Dit is bijna € 5 miljoen meer dan in 2016.

Lees Verder-->

Crowdfundingactie Fonds Slachtofferhulp van start voor slachtoffers in nood

Crowdfundingactie Fonds Slachtofferhulp van start voor slachtoffers in nood Noodhulpcampagne moet €12.500,- extra opleveren

Lees Verder-->

Koningin Maxima en koningin Mathilde op bezoek bij Vitalis !

Dinsdag 29 november had Vitalis hoog bezoek, niet één maar twee koninginnen mochten wij vandaag verwelkomen! Onze eigen koningin Maxima en de Belgische koningin Mathilde. Het bezoek vond plaats bij Vitalis.

Lees Verder-->

Gemeente Den Haag stimuleert inwoners om zorgcoöperaties te vormen

4e Zorginnovatiebijeenkomst in het teken van ‘Samen zorg regelen’

Lees Verder-->

Den Haag is weer een echt Haags product rijker!

Je kent het vast nog wel, ‘O, o, Den Haag’, het Haagse volkslied van Harrie Jekkers (Klorkestein). Hierin werden de Haagse straatnamen Plein en Lange Poten al ‘verhaagsd’ naar Plèn en Lange Paute.

Lees Verder-->

Den Haag in de race als Age Friendly Cultural City

Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert ouderenparticipatie in steden. Den Haag is een van de 5 steden die deelneemt aan het programma ‘Lang Leve Kunst. Op weg naar Age Friendly Cities’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Lees Verder-->

Doe mee! Wie wordt de Super-Steenbreker 2016?

Operatie Steenbreek 2016 is een groot succes. Veel tuinen zijn prachtig groen geworden. Tijd om ook dit jaar weer een Super-Steenbreker te benoemen. Want wiens tuin is het meest of het mooist veranderd? Wie wordt er dit jaar de Super-Steenbreker?

Lees Verder-->

Unieke kans: word vluchteling voor 1 dag

Wilt u zelf ervaren hoe het is om een vluchteling in Nederland te zijn? Kom dan op zaterdag 8 oktober naar de open dag van VluchtelingenWerk Den Haag van 12.00 tot 17.00 uur aan het Rijswijkseplein 79.

Lees Verder-->