The Conscious Kitchen: Pleidooi tegen verspilling

Terwijl de ene helft van de wereldbevolking met veel moeite tracht zijn kostje bij elkaar te rapen, worden in de westerse wereld enorme hoeveelheden voedsel weggegooid: bijna een derde van wat we produceren. The Conscious Kitchen probeert – voorlopig kleinschalig – op eigen manier een bijdrage te leveren om die verspilling tegen te gaan.

Lees Verder-->

In de Kombuis: Nomad Bistro Wine Bar

Nomad is een goed gekozen naam voor een restaurant van wereldreizigers. De kaart is eenvoudig en niet al te uitgebreid. Maar wat een smaken!

Lees Verder-->

In de Kombuis: Vincenzo’s

Het voormalige Mien Domus is omgetoverd naar een heuse Pizzeria. En wat voor een. Vlak nadat er met een hoogwerker een forse houtoven aan de achterkant van het pand naar binnen werd getakeld, is de naam van het nieuwe restaurant bekend gemaakt. Vincenzo’s.

Lees Verder-->

In de Kombuis: Hilton Restaurant Pearl

De kombuis is een scheepskeuken. In deze rubriek maken we een keuze uit de vele restaurants die het ZeeheldenKwartier rijk is en beschrijven we de passie van de koks.

Lees Verder-->

In de Kombuis: De Cortenaer

Voor sommige mensen is het het toppunt van luxe om heerlijk dicht bij het werk en vlakbij het centrum van Den Haag, ‘s ochtends om zeven uur, samen met de ochtendkrant, een beetje wakker te worden en te genieten van een verrukkelijke espresso, verse- broodjes en croissants.

Lees Verder-->

In de Kombuis: Café Restaurant Suhumi (Georgian Authentic Kitchen)

Izolda Kvisiani kwam zeventien jaar geleden naar Nederland. Tot die tijd woonde ze met haar gezin in Suhumi, een stad in Abchazië, een provincie van Georgië, aan de Zwarte Zee. Nadat haar man werd doodgeschoten, vluchtte ze met haar kinderen naar Nederland. Zeven jaar geleden, toen de kinderen wat ouder waren, begon Izolda Café Bar Suhumi.

Lees Verder-->

In de Kombuis: Ich Bin Ein Hamburger

Al acht jaar lag het plan te rijpen. Stéphane Benjamins, getogen in het Statenkwartier, bezocht na zijn opleiding aan de middelbare school de Hogere Hotelschool. Die maakte hij niet af omdat er werk op zijn pad kwam. Leuk werk. Zijn eerste ondernemersstappen deed hij bij Caracter in de Nieuwe Schoolstraat.

Lees Verder-->

In de Kombuis: Ristaurante Pizzeria Cenzo’s 2

Is het mogelijk om in het Zeeheldenkwartier in een restaurant een heerlijke pizza te eten voor slechts vijf euro? Bij Maria en Maurice, eigenaren van Ristaurante Pizzeria Cenzo’s 2 in de Zoutmanstraat is dat mogelijk.

Lees Verder-->

In de Kombuis: ‘De Sushimeisjes’

Lisa wist al heel jong dat ze een eigen bedrijf wilde beginnen. Dat het een restaurant moest worden werd pas duidelijk op haar zestiende. Nicole had daarentegen niet echt een droom. Maar toen zij altijd maar weer sushi voor haar familie bleef maken, vroeg haar vader of ze daar niet iets mee moest gaan doen.

Lees Verder-->

In de Kombuis: Hortus Restaurant

Lunchtijd op het terras van het Anna Paulownaplein. Het terras van Hortus Restaurant zit vol. De bediening serveert smakelijke hapjes uit. Iedereen is blij.

Lees Verder-->

In de kombuis: Brasserie De Sierkan

Schuin tegenover de hoek Veenkade en Waldeck Pyrmontkade zit Brasserie De Sierkan in een van de voormalige panden van eind 19de eeuw opgerichte melkinrichting De Sierkan.

Lees Verder-->

In de Kombuis: Le Breton

Het menu is bescheiden en beslaat niet meer dan een A4’tje met zeer gevarieerde gerechten –vis, gevogelte, vlees en vegetarisch – in een nette prijsstelling. Vijf voorgerechten, vier hoofdgerechten en vier nagerechten. Er staan gerechten op de kaart die je mij iedere dag kunt voorzetten, zoals kersverse vis en oesters, die Le Breton via een directe lijn van de Bretonse oesterbanken betrekt.

Lees Verder-->

In de Kombuis: Restaurant Taste of Persia

Taste of Persia ligt schuin tegenover de Trompstraat, eigenlijk een beetje verscholen aan het begin van de Piet Heinstraat. Merkwaardig genoeg heb ik dit restaurant niet eerder opgemerkt. Niettemin bestaat het al negen jaar en hebben eigenaar Mehdi Yaghoubi en zijn partner Nazanin geen gebrek aan klandizie.

Lees Verder-->

In de Kombuis: restaurant Curry & Cocos

We verorberen op het terras van Curry & Cocos een eenvoudige lunch. Crackers met kaas en kalkoenborst en een heerlijke kop thee. Op 1 september 2012 vestigden we ons ongeveer gelijktijdig in het ZeeheldenKwartier, Jaap en Tak, Curry & Cocos en ik.

Lees Verder-->

In de Kombuis: Petit Restaurant Liber

Petit Restaurant Liber is een succes. Niet in de eerste plaats omdat Liber het Latijns is voor vrij, maar eerder omdat de twee dames doorzetters zijn.

Lees Verder-->

Restaurant Op de Laan Menukaart

Wat kan het toch fijn zijn al er voor je gekookt wordt. Je hoeft niet elke dag te verzinnen wat er je gaat eten en je ontmoet ook weer eens nieuwe mensen. Wat de reden ook is, u bent van harte welkom in het restaurant van woonzorgcentrum Op de Laan.

Lees Verder-->

In de Kombuis: Restaurant Kiraku

Kiraku betekent zoiets als geriefelijk, comfortable, zorgeloos en aangenaam. Het is de bedoeling dat je je zo voelt als je het restaurant op de Toussaintkade nummer 31 binnenstapt.

Lees Verder-->

In de Kombuis: restaurant ‘De Hagedis’

Tien jaar geleden startten ze gedrieën en gedreven biologisch en vegetarisch restaurant ‘De Hagedis’.

Lees Verder-->

In de kombuis: Indisch eethuisje Isaku-iki

Indisch eethuisje Isaku-iki ligt verscholen tussen de monumentale bedrijfspanden op de Anna Paulownastraat nummer zeventien. Je moet je echt oriënteren op het uithangbord want voor je het weet rijd je er aan voorbij.

Lees Verder-->

Toko Cendana 20 maart 2015 bestaat 20 jaar!

Ooit was het een winkel met potten, pannen en ander keukengerei. Imar Imarson besloot echter bij de overname, nu bijna 20 jaar geleden, zelfgemaakte Indische lekkernijen te gaan verkopen.

Lees Verder-->