Is de rust terug aan de kade?

Na jaren van protest en een jaar vol werkzaamheden, mag hij er weer zijn: de Veenkade. Op donderdag 12 oktober vierden de omwonenden een klein feestje op hun vernieuwde kade. Eregasten waren een paar oude bewoners: kastanjebomen die, verzaagd tot bankjes, opnieuw een plek vonden aan de kade.

Lees Verder-->

HaagseMug-lezing 13 december: Kâp nou met kappe! Bomenstichting Den Haag over Haagse bomen

De Haagse Mug nodigt uit voor de presentatie ¨Kâp nou met kappe! Bomenstichting Den Haag over Haagse bomen¨ op dinsdag 13 december 2016. (20-22 uur).

Lees Verder-->

Opinie: Wethouder Boudewijn Revis die een boom plant

Opinie: Wethouder Boudewijn Revis die een boom plant.

Lees Verder-->

AD: Stil én oorverdovend afscheid kastanjebomen Veenkade

Het Zeeheldenkwartier komt graag tevoorschijn in de landelijke pers, maar niet op deze manier. Een droevig moment.

Lees Verder-->

GroenLinks: vinger aan de pols bij de Haagse essen

GroenLinks Den Haag wil weten of er in Den Haag al bomen besmet zijn met essentaksterfte. Deze bomenziekte dook recent in Nederland op en verspreidt zich nu door het land.

Lees Verder-->

Kastanjes Veenkade worden toch gekapt

Het zal niet lang meer duren voor de kettingzaag gezet wordt in de prachtige kastanjes aan de Veenkade. En ook de lindebomen aan de Toussaintkade gaan tegen de vlakte.

Lees Verder-->

AD: Kastanjes op de Veenkade mogen om

De bomenkwestie aan de Veenkade en de recente uitspraak van de rechter is aan de orde gekomen in het Algemeen Dagblad….

Lees Verder-->

Bewoners verliezen rechtszaak bomen Veenkade

Florine Kuethe van actiegroep Red de Bomen Zeeheldenkwartier: “De gemeente heeft zich in dit proces van meet af aan van haar slechtste kant laten zien. Als de gemeente een open houding had aangenomen waren wij er wel uit gekomen en was een rechtszaak niet nodig geweest…….

Lees Verder-->

Lot bomen Veenkade in handen van rechter

Met ingehouden adem wacht de buurt op de uitspraak van de rechter over de bomen aan de Veenkade. Met man en macht vochten bewoners voor het behoud van de bomen. Nu is het aan de rechter om te beslissen of de gemeente ze wel of niet mag kappen.

Lees Verder-->

Update: onafhankelijk advies over bomen Veenkade

Het Zeeheldenkwartier zet alles op alles om de bomen aan de Veenkade en de Toussaintkade te redden. Bewonersorganisatie de Groene Eland procedeert momenteel samen met bewoners om de bomen aan de Veenkade te behouden.

Lees Verder-->

Rechter: gemeente mag bomen Veenkade nog niet kappen

De rechter besloot vrijdag 5 februari voor de derde keer dat de bomen aan de Haagse Veenkade voorlopig nog moeten blijven staan. De bestuursrechter twijfelt aan de noodzaak om de bomen te kappen omwille van werkzaamheden aan de kademuur.

Lees Verder-->

Gemeente negeert oplossing behoud bomen aan kades

De gemeente Den Haag negeert de oplossing die bewoners aandragen om de bomen te behouden aan de Veenkade en Toussaintkade. Drie dagen voor de rechtszaak over de fel bestreden kapvergunning bracht wethouder Boudewijn Revis een onderzoeksrapport naar buiten.

Lees Verder-->

Daags voor rechtszaak: parkeerverbod Veenkade en Toussaintkade

Vanaf 1 februari mag er om veiligheidsredenen niet meer geparkeerd worden op de Veenkade en Toussaintkade in Den Haag. Het is opvallend dat het parkeerverbod juist nu wordt ingesteld.

Lees Verder-->

Rapport: behoud bomen Veenkade mogelijk met funderingsherstel

Funderingsherstel is de oplossing om de bomen aan de Veenkade in Den Haag te behouden. Dat is de conclusie van funderingsspecialist Strackee.

Lees Verder-->

Crowdfunding voor bomen aan de kades

Red de Bomen Zeeheldenkwartier is o.a. samen met bewonersorganisatie de Groene Eland een actie gestart om geld in te zamelen. Het geld is nodig om de kosten van een reddingsplan te dekken.

Lees Verder-->

Bewoners winnen slag in strijd om bomen Veenkade

Bewoners van het Haagse Zeeheldenkwartier winnen weer een slag in de strijd om de bomen aan de Veenkade. De voorzieningenrechter verbiedt de gemeente de bomen te kappen tot de lopende beroepsprocedure is afgerond.

Lees Verder-->

Zeehelden weer naar de rechter om bomen Veenkade

Zeehelden zitten op 3 december as. weer bij de rechter om de bomen aan de Veenkade te redden. Bewonersorganisatie de Groene Eland vroeg een voorlopige voorziening aan om te voorkomen dat de bomen voortijdig gekapt worden.

Lees Verder-->

Juridische strijd om bomen Veenkade

De bezwaren van bewoners tegen de bomenkap aan de Veenkade zijn door de gemeente Den Haag ongegrond verklaard. De gemeente wil de beeldbepalende kastanjebomen in het Zeeheldenkwartier zo snel mogelijk kappen.

Lees Verder-->

Uitspraak rechter: gemeente mag bomen Veenkade nog niet kappen

De gemeente Den Haag heeft niet voldoende kunnen aantonen dat het kappen van de bomen noodzakelijk is. Zo oordeelt de rechter in een uitspraak over de bomen aan de Veenkade die gekapt dreigen te worden.

Lees Verder-->

Rechter dwingt toezegging af: bomen Toussaintkade voorlopig veilig

De bomen aan de Haagse Toussaintkade worden hoe dan ook niet voor 16 juli 2016 gekapt. Dat heeft de gemeente toegezegd tijdens een zitting bij de voorzieningenrechter op vrijdag 28 augustus

Lees Verder-->