Local Heroes – Fluffy Hedgehog

Omstreeks drie maanden geleden is in de Witte de Withstraat 28 een winkel voor herbruikbaar luier en maandverband geopend met de sprekende naam Fluffy Hedgehog. De winkel is drie dagen per week geopend.

Lees Verder-->

Local Heroes – Dansschool Van der Meulen-Wesseling

Al heel jong de dansvloer op bij Dansschool Van der Meulen-Wesseling Wist u dat de bijna 100 jaar oude statige spiegelzaal van de dansschool op de Laan van Meerdervoort 50-b sinds een paar jaar ook het domein is voor peuters, kleuters en jongeren? Niet voor dames- en...
Lees Verder-->

Local Heroes – Ditjes en Katjes

>Van woensdag tot en met zondag kun je bij kattencafé Ditjes en Katjes in de Piet Heinstraat 66 terecht voor een uitstekende lunch of borrel met lekkere broodjes of tosti + soepje.

Lees Verder-->

Local Heroes: Ik haal mijn groente bij Lekker Nassûh

Iedere woensdag tussen 16.00 en 19.00 uur is er bij Lekker Nassûh in de oude gymzaal van D3 op de Witte de Withstraat 121 een versmarkt voor gezond, eerlijk en biologisch voedsel.

Lees Verder-->

Local Heroes: Van idee tot duurzaam / maatschappelijk concept: SafeRails

Weleens met de fiets onderuit gegaan in de tramrails van de Zoutmanstraat? Twee studenten werktuigbouwkunde van de TU in Delft kwamen op het idee om daar een oplossing voor te vinden. Ze ontwikkelden een simpele strip die in bestaande tramrails kan worden gelegd om zo een einde te maken aan ingewikkelde manoeuvres om tramrails te vermijden.

Lees Verder-->

Local Heroes: Rik Stoet

De afgelopen jaren zijn de leuke hippe winkeltjes in het Zeeheldenkwartier als paddenstoelen uit de grond geschoten. Toch is niet elke hippe winkel een nieuwkomer. Zoals Rik Stoet. Al bijna 24 jaar zit deze hifi-specialist met zijn winkel in de wijk. Het geheim van zijn succes? Elke klant de oplossing bieden die het best bij hem past.

Lees Verder-->

Local Heroes: Schilderen, het leukste om te doen!

Eind Prins Hendrikstraat, aan de kant van de Waldeck Pyrmontkade, bevindt zich links een bliktrekkende galerie annex atelier. Sterke portretten kijken je aan: soms een Rembrandt, dan weer het meisje van Vermeer of een hartverwarmende buitenlandse schone. Mooi en verbluffend herkenbaar, maar met een eigentijdse look….

Lees Verder-->

Local Heroes: Steven de Haan ‘Geen geluksspel maar hersengymnastiek’

Achter de Jugendstil Zee-en Riviervischhuisgevel in de Zoutmanstraat/hoek Laan van Meerdervoort zit een Haagse spellenspeciaalzaak. Spelliefhebbers van binnen en buiten de buurt weten deze zaak met wel 6000 verschillende spelen allang te vinden.

Lees Verder-->

Local Heroes: Groot door klein te blijven

Wie van stoffen houdt is vast wel eens bij familiebedrijf Teximart naar binnen gelopen. Die winkel op de hoek Piet Heinstraat/Zoutmanstraat met valletjes, gordijnen en vitrages, en belangrijk, met één week levertijd!

Lees Verder-->

Local Heroes: Geen kapperstype

Marike Cazemier, eigenaar van kapsalon Haarzuiver aan de Piet Heinstraat, is bepaald geen kapperstype. Ze is alternatief, een tikkeltje hippie en tegendraads. “Ik had altijd een bloedhekel aan kappers, ik vond het vroeger maar dom volk”, zegt ze lachend.

Lees Verder-->

Local Heroes: Zeeheld en theater

Ze zijn elkaar na het conservatorium tegengekomen, de muzikant en de danseres en nooit meer uit elkaar gegaan: van zomerse straatact naar educatief jongerentheater en nu al weer 25 jaar eigenaar/producent van het Zeeheldentheater in de Trompstraat met muziektheater voor jong en oud.

Lees Verder-->

Local Heroes: Goede buur en beste (wijn)vriend

Hij begon zijn bedrijf op een zolderkamer en verkocht vanuit de kofferbak van zijn auto. Nu heeft Marius van der Vliet van wijnhandel Marius Jouw Wijnvriend twee goedlopende winkels en wint hij de ene prijs na de andere met zijn uitstekende assortiment.

Lees Verder-->

Local Heroes: Het betere kunst- en vliegwerk

Frans Vierling was een nachtdier. Hij had verschillende horecazaken, ging veel om met muzikanten en was niet weg te denken uit het Haagse uitgaansleven. Die wilde tijd lijkt lichtjaren achter hem te liggen.

Lees Verder-->

Local Heroes: Supermarkt Mikros

Geliefde buurtsuper
Aziz is een man van weinig woorden, rustig van aard maar altijd druk in de weer. Drieëntwintig jaar geleden opende hij Mikros, de kleine buurtsuper op de hoek van de Piet Heinstraat en de Zoutmanstraat. Men komt hier graag en vaak. Veel klanten komen dagelijks, sommigen zelfs meerdere malen op een dag.

Lees Verder-->

Local heroes: De bohemiennes op de hoek

Het is een vrolijk gezicht als de winkel open is. Een kleurrijke uitstalling van stranddoeken, kussens en tassen trekt de aandacht van voorbijgangers en trampassagiers. Bij Heinde en van Verre vind je onder meer prachtige natuurlijke stoffen, woonaccessoires en cadeauartikelen.

Lees Verder-->

Local Heroes: Alles is design

Edwin Pelser is eigenaar van de gelijknamige designwinkel in de Piet Heinstraat. Hij is hartelijk, oprecht en toch laat hij niet makkelijk iets los over zichzelf. Ik denk dat hij verlegen is.

Lees Verder-->

Local Heroes: De toverkracht van Sterk

Je hebt van die mensen die kunnen toveren met tijd, bij wie de dag niet beperkt lijkt tot 24 uur. Zo’n mens is Barbera Sterk, eigenaar van kapperszaak Haagsche Kopjes.

Lees Verder-->

Local Heroes: Kees Knaap

Ferme jongen, stoere Knaap!
Hij had ook zeeman kunnen zijn: recht door zee, geen gelul en gaan! Zo’n type is de man die luistert naar de allitererende naam Kees Knaap. Hij bleef aan wal, maar dat hij een Zeeheld is lijdt geen twijfel!

Lees Verder-->

Local Heroes: De moedige dames van de Piet Hein

Op je vijftigste het roer omgooien en een winkel openen is dapper. Suus en Regina van bloemenwinkel Tettero & La Guirlande in de Piet Heinstraat namen deze stap na een bewogen periode in hun leven.

Lees Verder-->

Local Heroes: De glimlach van Assal

Ze is intelligent, gedreven en succesvol. De 34-jarige Assal Tavakkoli, die de scepter zwaait bij kinderpraktijk de Tandentent is een droomvoorbeeld van een ‘self-made’ vrouw.

Lees Verder-->