Peace in the Park bestaat 5 jaar

In de Paleistuin aan de Prinsessewal tegenover de Toussaintkade gonst het zondag 24 september weer van de vrede. Al 5 jaar op een rij organiseert stichting Peace in the Park een festival over vrede. Het klinkt tegenstrijdig, feest vieren en vrede ervaren, en toch gaat het goed samen. Het doel van het festival is namelijk dat je vrede zelf creëert.

Lees Verder-->

Zeeheld: Michel Kester

Van woensdag 28 juni tot zondag 2 juli viert onze wijk feest tijdens het Zeeheldenfestival. Een festival dat, meer dan welk evenement in Den Haag dan ook, draait op vrijwilligers. Een van die vrijwilligers is Michel Kester.

Lees Verder-->

Festival Designkwartier. En dat is vier!

Festival Designkwartier komt er weer aan! Van 19 tot en met 21 mei staat het ZeeheldenKwartier, samen met wat locaties buiten de wijk, weer in het teken van design in de breedste zin van het woord. Het festival beleeft zijn vierde editie, maar lijkt nu al onlosmakelijk verbonden met de wijk.

Lees Verder-->

Het Zeeheldenfestival 2017 gaat weer beginnen. En we hebben vacatures!

De voorbereidingen voor het jaarlijkse Zeeheldenfestival 2017 zijn weer begonnen en ze zoeken vrijwilligers!

Lees Verder-->

Eastern Neighbours Film Festival: Oost-Europa bezoekt Filmhuis Den Haag

Eastern Neighbours Film Festival: 44 films, 31 Nederlandse premières, 23 gasten – regisseurs, acteurs en producenten
Voor de beste recente films uit Oost- en Zuidoost-Europa kom je van woensdag 9 tot en met zondag 13 november naar Filmhuis Den Haag.

Lees Verder-->

Een (gele) streep door de rekening

Waarom loopt er eigenlijk een gele streep door het ZeeheldenKwartier en wie heeft dat bedacht? Is het een tijdelijke streep? Is het de aankondiging van iets verschrikkelijks of is het een bevlieging van een in de war geraakte graffiti specialist die de meest omvangrijke tag ter wereld denkt te hebben gemaakt en nu meent een plaats te kunnen opeisen in het GuinnesBook Of Records.

Lees Verder-->

Nogmaals Het ZeeheldenFestival zomer 2016

De 36ste editie van het ZeeheldenFestival was, ondanks het wisselvallige weer op de vrijdag, opnieuw een groot succes! Wij hebben veel positieve reacties ontvangen over de verschillende optredens: soms intiem, vreemd en betoverend en vaak opzwepend in de late uurtjes.

Lees Verder-->

I’M BINCK festival 2016- trespassing allowed- gaat van start!

Het jaarlijkse eigenzinnige I’M BINCK festival zal dit jaar op 7/8/9 oktober 2016 plaatsvinden in de Binckhorsthaven. Ook dit jaar geeft het festival de mogelijkheid om achter de gesloten gevels in dit gebied te komen kijken en in een verrassende en uitdagende wereld te stappen. I’M BINCK FESTIVAL 2016 – trespassing allowed – neemt je een lekker lang weekend mee naar de Binckhorst als test site voor de toekomst.

Lees Verder-->

95.000 bezoekers Haags UIT Festival

Wie afgelopen weekend in Den Haag was kon er niet omheen: het Haags UIT Festival. Alle culturele instellingen uit Den Haag haalden alles uit de kast om publiek – 95.000 bezoekers – te laten zien wat ze in huis hebben. Met meer dan 150 gratis voorstellingen op bijna 20 verschillende podia in Den Haag was het tweedaagse Haags UIT Festival grootser dan ooit.

Lees Verder-->

Programma Feel Good Fest bij Vleugels

Zaterdag 3 september doen we weer mee met de tweede editie van het Feel Good Fest in het zeeheldenkwartier! Vorig jaar was een groot succes, we hadden een leuk programma dat de hele dag druk bezocht werd.

Lees Verder-->

Grootse uitvoering van ‘Studi per l’Intonazione del Mare’ tijdens Festival Dag in de Branding

Op zaterdag 15 oktober wordt tijdens Festival Dag in de Branding het meesterwerk ‘Studi per l’Intonazione del Mare’ van de Italiaanse componist Salvatore Sciarrino uitgevoerd. Dit is nog nooit eerder in Nederland te horen geweest.

Lees Verder-->

Waterpop 2016 als vanouds

Met een zonnetje dat af en toe heerlijk door de sluierbewolking heen brak, kan de organisatie van de 39e editie van Waterpop weer spreken van een zeer geslaagd festival.

Lees Verder-->

Waterpop 13 augustus 2016: muziek en méér voor het héle gezin

Waterpop mag dit jaar al weer 39 kaarsjes uitblazen. Voor een gratis en ongesubsidieerd festival is dat een enorme mijlpaal.

Lees Verder-->

Jazz in de Gracht 18-19-20 augustus 2016 wederom in Den Haag

Jazz in de Gracht zal dit jaar gehouden worden op vertrouwde locaties zoals de Dunne Bierkade, Bierkade en Groenewegje. Tevens zal de Veenkade weer meedoen.

Lees Verder-->

ZeeheldenFestival 2016 in beeld met video’s

Het Zeeheldenfestival 2016 is weer voorbij en we hebben YouTube movies bij elkaar gebracht in het onderstaande overzicht die een kleine impressie geeft over het afgelopen Zeeheldenfestival 2016.

Lees Verder-->

ZeeheldenFestival 2016 van start gegaan op het Prins Hendrikplein

Het ZeeheldenFestival op het Prins Hendrikplein in Den Haag is gisteren 29 juni 2016 weer van start gegaan en Den Haag TV was erbij om een korte impressie te maken voor hun tv journaal.

Lees Verder-->

Tweede gratis FeelGoodFest in het Zeeheldenkwartier

Tientallen mensen die tegelijkertijd hun lichaam uitstrekken en met hun handen naar de hemel rijken. Zo zal de opening van het gratis FeelGoodFest op zaterdag 3 september 2016 eruit zien als bezoekers massaal een zonnegroet doen op het Prins Hendrikplein in het Zeeheldenkwartier.

Lees Verder-->

Programma Haags UIT Festival op 3 & 4 september

Het wordt nog moeilijk kiezen: het hele weekend gratis optredens in de stad.

Lees Verder-->

De Grote Kunstshow komt naar Den Haag

Zaterdag 3 september 2016 beleeft de Koninklijke Schouwburg een primeur; dan strijkt De Grote Kunstshow voor het eerst neer in Den Haag.

Lees Verder-->

36e Zeeheldenfestival wordt een groot gezellig feest

Op woensdag 29 juni om 12:00 uur begint de zesendertigste editie van het Zeeheldenfestival. Ooit ontstaan als feestje bij het tienjarig bestaan van bewonersorganisatie ‘De Groene Eland’ Dankzij tientallen vrijwilligers, subsidiënten, fondsen, hoofdsponsors, sponsors, partners en niet te vergeten de bezoekers, is het festival uitgegroeid tot het grootste buurtfeest van Den Haag.

Lees Verder-->