Evenementen in Den Haag Centrum & Zeeheldenkwartier

EVENEMENT CATEGORIEËN

Acties Cinema Cultureel Centrum English Eten Festivals Gemeente Heldenhoek Horeca Jeugd Lezingen  Muziek Spiritualiteit Sport Theater Winkels Workshops Yoga Zeeheldenfestival  Zeeheldenkwartier

 

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Tentoonstelling Canon Zilveren Camera

12 september @ 07:00 - 25 september @ 17:00

De tentoonstelling Canon Zilveren Camera is van 12 t/m 25 september in het Atrium Den Haag te zien, tegelijkertijd met de overzichtstentoonstelling Jeroen Oerlemans (1970-2016).

Canon Zilveren Camera
De Canon Zilveren Camera is de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd in Nederland. De wedstrijd heeft 9 categorieën met in totaal 16 winnaars die meedingen naar de hoofdprijs. Daarnaast worden de winnaars voor de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek getoond. De tentoonstelling in het Atrium Den Haag toont alle beste persfoto’s uit 2016.

De Zilveren Camera is de belangrijkste prijs voor de beste Nederlandse nieuwsfoto van het afgelopen jaar en bekroont sinds 1949 de beste nieuwsfoto. De expositie bestaat uit de winnende persfoto´s: baanbrekend, verrassend, maar soms ook schokkend en hard.

Meer informatie over Canon Zilveren Camera, is te vinden op http://www.zilverencamera.nl.

Overzichtstentoonstelling Jeroen Oerlemans
Naast de Canon Zilveren Camera, is de overzichtstentoonstelling van fotograaf Jeroen Oerlemans (1970 – 2016) te zien. Oerlemans kwam tijdens zijn werk om het leven in de Libische stad Sirte en mag beschouwd worden als één van Nederlands meest ervaren conflictfotografen. Oerlemans kreeg in 2007 een eervolle vermelding bij de World Press Photo en is drie keer onderscheiden met een eerste prijs in de buitenland-categorie van de Zilveren Camera. Deze overzichtstentoonstelling is een hommage met iconische beelden uit zijn indrukwekkende oeuvre.

De tentoonstelling is samengesteld door Oerlemans’ levenspartner Boes Hogewind: ‘Ik vind het zo’n heftig beeld. Hoe hij altijd hier de trap af ging met zijn reisspullen. Kogelvrijvest, rolkoffer, rugzak. Hij was vaak bang voor vertrek, maar hij ging altijd.’ Zijn goede vriend Joeri Boom, correspondent voor NRC en NOS en was tien jaar lang reisgenoot van Oerlemans. Hij schreef de tentoonstellingsteksten en voerde hiervoor gesprekken met Boes Hogewind en Simone Berghuys. Berghuys is werkzaam bij weekblad De Groene Amsterdammer, waar Oerlemans en Boom hun carrière begonnen. Zij was de enige fotoredacteur die al Oerlemans werk mocht zien – ook de niet gepubliceerde beelden.

Meer informatie over Jeroen Oerlemans is te vinden op is te vinden op http://www.jeroenoerlemansfoundation.com.

Just Peace Festival
Deze tentoonstellingen zijn onderdeel van het Just Peace Festival, dat van 21 t/m 24 september in Den Haag plaatsvindt. Speciaal voor dit festival is het Atrium Den Haag op zondag 24 september open van 12:00 tot 16:00 uur.

Meer informatie is te vinden op http://www.justpeacethehague.com.

Gegevens

Begin:
12 september @ 07:00
Einde:
25 september @ 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/290874294711941

Organisator

Atrium Den Haag

Locatie

Atrium Den Haag
Spui 70
The Hague, 2511 BT Netherlands
+ Google Maps

 

Facebook Events uit Den Haag importeren op ZeeheldenNieuws.nl:  Interesse? Lees hier verder!

Events  Den Haag dagelijkse update in onze APP: Info & downloadlink op Google Play

Smaak te pakken en op zoek naar Big City Events?
Kijk dan ook op deze website!

Haagse Feesten

Kijk op www.haagsefeesten.nl voor meer Evenementen.