Evenementen in Den Haag Centrum & Zeeheldenkwartier

EVENEMENT CATEGORIEËN

Acties Cinema Cultureel Centrum English Eten Festivals Gemeente Heldenhoek Horeca Jeugd Lezingen  Muziek Spiritualiteit Sport Theater Winkels Workshops Yoga Zeeheldenfestival  Zeeheldenkwartier

 

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

StijlVol Atrium Den Haag: The Hague goes Mondrian

14 augustus @ 07:00 - 26 augustus @ 17:00

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Dat viert Den Haag. De gemeente werkte dit jaar samen met een aantal ‘citydressers’, om de stad om te toveren tot één groot Mondriaanschilderij. Zowel grote torens als kleine etalages werden in Mondriaankleuren gehuld. Atrium City Hall viert dit met de tentoonstelling StijlVol Atrium Den Haag. Naast de tentoonstelling 100xRietveld die nu te zien is, is t/m 3 september de expositie The Hague goes Mondrian te zien van de fotograaf en bekende Instagrammer Renske Derkx. De expositie is alleen niet op 2 augustus 2017 te zien.

StijlVol Atrium Den Haag: The Hague goes Mondrian
Tot en met 3 september is als onderdeel van de tentoonstelling StijlVol Atrium Den Haag de tentoonstelling The Hague goes Mondrian te zien. Atrium City Hall heeft de fotograaf en bekende Instagrammer Renske Derkx gevraagd om de Haagse gebouwen die omgetoverd zijn tot Mondriaan-werken te fotograferen. In de tentoonstelling loop je over Den Haag als plattegrond, langs alle gebouwen door de stad én kom je er meer over te leren. Iedere bezoeker kan na afloop een folder meenemen die je door de stad neemt waar de Mondrianen gebouwen staan die Renske heeft vastgelegd.

Fotograaf Renske Derkx
De 23-jarige Renske Derkx maakt architectuurfoto’s onder de noemer ‘buildingsarenotboring’ en toont deze wekelijks aan 12.000 Instagram-volgers. Bekende en minder bekende gebouwen – vooral in de regio Den Haag – fotografeert ze. Hiermee zet ze de stad Den Haag en dienst architectuur op de kaart bij een relatief jonge en internationale doelgroep. Ze weet de kijker op een andere manier naar gebouwen te laten kijken; de stijl van de fotografe is puur minimalistisch en erg kleurrijk. Eerder dit jaar exposeerde Derkx in samenwerking met de Stichting Dag van de Architectuur haar 23 mooiste foto’s van gebouwen in Den Haag.

Win een werk van Renske Derkx
Iedere bezoeker kan tijdens deze tocht een foto nemen van zijn/haar favoriete Mondriaan-gebouw. Degene die de foto deelt op Instagram met de hashtags #buildingsarenotboring en #mondrianthehague, maakt kans op een print uit de expositie. Facebook-gebruikers kunnen de tag Atrium Den Haag gebruiken.

The Hague goes Mondrian is een initiatief van Atrium City Hall. StijlVol Atrium Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, cultuur en Fonds 1818.

Gegevens

Begin:
14 augustus @ 07:00
Einde:
26 augustus @ 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/474281136240376

Organisator

Atrium Den Haag

Locatie

Atrium Den Haag
Spui 70
The Hague, 2511 BT Netherlands
+ Google Maps

 

Facebook Events uit Den Haag importeren op ZeeheldenNieuws.nl:  Interesse? Lees hier verder!

Events  Den Haag dagelijkse update in onze APP: Info & downloadlink op Google Play

Smaak te pakken en op zoek naar Big City Events?
Kijk dan ook op deze website!

Haagse Feesten

Kijk op www.haagsefeesten.nl voor meer Evenementen.