Evenementen in Den Haag Centrum & Zeeheldenkwartier

EVENEMENT CATEGORIEËN

Acties Cinema Cultureel Centrum English Eten Festivals Gemeente Heldenhoek Horeca Jeugd Lezingen  Muziek Spiritualiteit Sport Theater Winkels Workshops Yoga Zeeheldenfestival  Zeeheldenkwartier

 

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

StijlVol Atrium Den Haag: 100XRietveld

14 augustus @ 07:00 - 26 augustus @ 17:00

In 2017 is het 100 jaar geleden dat De Stijl in Leiden is opgericht. Nederland viert dit met het feestjaar Mondriaan to Dutch Design. Deze twee avant-garde bewegingen zijn van grote invloed op hoe de wereld om ons heen er uit ziet. Toen én nu. De Stijl gaat dan ook over meer dan alleen schilderijen. Eén van de bekendste kunstenaar uit deze stroming is Gerrit Rietveld. Van 4 juli t/m 3 september is in de tentoonstelling StijlVol Atrium Den Haag te zien met als eerste onderdeel 100 miniatuur meubels van Gerrit Rietveld.

StijlVol Atrium Den Haag: 100xRietveld
Van 4 juli t/m 3 september is als onderdeel van de tentoonstelling StijlVol Atrium Den Haag de tentoonstelling 100xRietveld te zien. Deze tentoonstelling is een lust voor het oog en geeft een veel breder perspectief op De Stijl. ‘Zitten is een werkwoord, als je moe bent, ga je maar liggen’, aldus baanbrekende ontwerper Gerrit Rietveld (24-07-1888 – 25-07-1964) . In deze expo staan de spotlights op 100 modellen van zijn meubels.

Gerrit Rietveld werd wereldberoemd met zijn radicale ontwerpen uit de jaren ‘20 van de twintigste eeuw. Gedurende zijn carrière ontwierp hij uiteenlopende meubels met eenvoud en helderheid als uitgangspunt. 100xRietveld laat 100 modellen van zijn ontwerpen zien – van kinderstoelen tot kasten-op een schaal van 1:3 en toont de fascinatie voor materiaal en constructie die representatief is voor Rietvelds werk en een toonbeeld van Dutch Design.

In tegenstelling tot de meeste maquettes, waarin wordt gekozen voor een vereenvoudiging van de materialen, zijn deze meubels op precies dezelfde manier gemaakt als de originelen.

100xRietveld is een initiatief van Atrium City Hall en een productie van M&H Reizende Tentoonstellingen. Stijlvol Atrium Den Haag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, cultuur en Fonds 1818.

Gegevens

Begin:
14 augustus @ 07:00
Einde:
26 augustus @ 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/446512255712181

Organisator

Atrium Den Haag

Locatie

Atrium Den Haag
Spui 70
The Hague, 2511 BT Netherlands
+ Google Maps

 

Facebook Events uit Den Haag importeren op ZeeheldenNieuws.nl:  Interesse? Lees hier verder!

Events  Den Haag dagelijkse update in onze APP: Info & downloadlink op Google Play

Smaak te pakken en op zoek naar Big City Events?
Kijk dan ook op deze website!

Haagse Feesten

Kijk op www.haagsefeesten.nl voor meer Evenementen.