Evenementen in Den Haag Centrum & Zeeheldenkwartier

EVENEMENT CATEGORIEËN

Acties Cinema Cultureel Centrum English Eten Festivals Gemeente Heldenhoek Horeca Jeugd Lezingen  Muziek Spiritualiteit Sport Theater Winkels Workshops Yoga Zeeheldenfestival  Zeeheldenkwartier

 

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sax avec Elan

25 maart @ 16:30 - 18:30

Philippe Elan & Amstel Quartet met speciale gast zangeres Thérèse Steinmetz

De mooiste chansons van Jacques Brel, Charles Aznavour, Edith Piaf, Ramses Shaffy, France Gall … en vele anderen … in een ongekende combinatie!

Ontroerende Franse en Nederlandse chansons én aangrijpende verhalen, in een unieke combinatie: Philippe Elan, een begrip voor iedereen die van het Franse chanson houdt, samen met de vier saxofonisten van het Amstel Quartet.

Twee jaar geleden hebben de in Amsterdam woonachtige chansonnier Philippe Elan en de in Cannes wonende Nederlandse zangeres Thérèse Steinmetz elkaar ontmoeten bij een concert van Sax avec Elan!, een concert van het Amstel Quartet en Philippe Elan. Na afloop vatten Thérèse en Philippe het plan op om samen Nederlandse en Franse duetten uit te voeren. Gaandeweg kreeg dit plan meer en meer vorm en hebben beide besloten tijdens een repetitie in de zomer van 2015 een album te maken: Amsterdam-Paris. Nu Thérèse als speciale gast in het programma Sax avec Elan! verschijnt lijkt de cirkel rond. Dit keer zit ze niet als publiek in de zaal, maar met vijf mannen om haar heen op het podium.

De pers over het concert en de cd Sax avec Elan!

“Het saxofoonkwartet en de chansonnier klinken als balsem voor de ziel.
Piafs ‘La vie en rose’ is zelfs een openbaring.
De arrangementen en Elans klassieke voordracht vormen een gelukkig huwelijk.
(De Volkskrant, 2016)

“Een groot vertolker is Philippe Elan, een Fransman die al dertig jaar in Amsterdam woont. In de kleuren van zijn stem hoor je de zon opkomen en ondergaan, alle gevoelens tussen geboorte en sterven lijkt hij te kunnen verklanken, waardoor de chansons telkens – zoals het hoort – tot kleine levensverhalen uitgroeien. Op zijn nieuwe album Sax avec Elan vertelt hij die mini-drama’s samen met de saxofonisten van het Amstel Quartet.

Componisten als Bob Zimmerman, Reyer Zwart, Sylvia Maessen en Wijnand van Klaveren schreven prachtige bewerkingen van beroemde chansons als La Mer, Il est cinq heures, Paris s’éveille, Ne me quitte pas, Non je ne regrette rien. Het album bevat ingenieus verweven hommages aan de chansonniers Charles Trenet, Edith Piaf en Charles Aznavour, maar ook een arrangement van de herkenningstune van Radio Tour de France, het laatste lied van Harry Bannink en Ramses Shaffy’s grote hit Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.”
(Classic to go)

Crew
Amstel Quartet Remco Jak – sopraansaxofoon
Olivier Sliepen – altsaxofoon
Bas Apswoude – tenorsaxofoon
Harry Cherrin – baritonsaxofoon
Philippe Elan – zang

Gegevens

Datum:
25 maart
Tijd:
16:30 - 18:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/544551479235379

Organisator

Amstel Quartet

Locatie

Theater PePijn
Nieuwe Schoolstraat 21-23
The Hague, 2514 HT Netherlands
+ Google Maps
Website:
www.diligentia-pepijn.nl

 

Facebook Events uit Den Haag importeren op ZeeheldenNieuws.nl:  Interesse? Lees hier verder!

Events  Den Haag dagelijkse update in onze APP: Info & downloadlink op Google Play

Smaak te pakken en op zoek naar Big City Events?
Kijk dan ook op deze website!

Haagse Feesten

Kijk op www.haagsefeesten.nl voor meer Evenementen.