Evenementen in Den Haag Centrum & Zeeheldenkwartier

EVENEMENT CATEGORIEËN

Acties Cinema Cultureel Centrum English Eten Festivals Gemeente Heldenhoek Horeca Jeugd Lezingen  Muziek Spiritualiteit Sport Theater Winkels Workshops Yoga Zeeheldenfestival  Zeeheldenkwartier

 

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Movies that Matter Festival: Magnum Expositie

28 maart @ 07:00 - 19:00

Magnum Photos Expositie
Ter gelegenheid van het jubileum van de Sacharov prijs organiseerde het Europees Parlement in samenwerking met Magnum-foto’s een fototentoonstelling over het leven en werk van vier verschillende activisten en Sacharov Fellows. Deze bijzondere expositie, met werk van fotografen Newsha Tavakolian Photography, Bieke Depoorter, Sessini Jérômei en Enri Canaj is in het kader van het Movies that Matter festival van 6 t/m 19 maart en van 26 t/m 31 maart te zien in het Atrium Den Haag.

30 jaar Sacharov-prijs
In 1988 werd de Sacharovprijs voor het eerst uitgereikt aan de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsstrijder Nelson Mandela en Anatoli Marchenko, dissident uit de Sovjet-Unie. Het Europees Parlement reikt de prijs jaarlijks uit aan personen die zich op bijzondere wijze
inzetten voor mensenrechten wereldwijd. Het Movies that Matter Festival verwelkomde in eerdere jaren Sacharovprijs-winnaars als de Iraanse filmmaker Jafar Panahi (This is Not a FIlm, Taxi) en de Congolese arts Denis Mukwege (The Man Who Mends Women). Dit jaar vieren we op het festival in samenwerking met het Europees Parlement het dertigjarig bestaan van de Sacharovprijs met een speciale vertoning van de film The Women of Venezuelan Chaos op dinsdag 27 maart. In dit portret over het in wantoestand verkerende Venezuela, zien we door de ogen van vijf vrouwen hoe zij het hoofd boven water proberen te houden. In 2017 reikte het Europees Parlement de Sacharovprijs uit aan de Democratische oppositie in Venezuela. Na afloop van de vertoning is er een nagesprek met internationale gasten.

Movies that Matter festival
Movies that Matter Festival in Den Haag is hét internationale film- en debatfestival van Nederland. Van 23 maart t/m 31 maart 2018 presenteert het festival voor de achtste keer in Filmhuis Den Haag, Theater aan het Spui en andere Haagse locaties, zoals het Atrium Den Haag een gevarieerd programma van zo’n zeventig speelfilms en documentaires rond mensenrechten en verschillende activiteiten. Veel films zijn voor het eerst, en ook alleen op dit festival, in Nederland te zien.

http://www.moviesthatmatter.nl/festival.

Gegevens

Datum:
28 maart
Tijd:
07:00 - 19:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/179199749359785

Organisator

Movies that Matter

Locatie

Atrium Den Haag
Spui 70
The Hague, 2511 BT Netherlands
+ Google Maps

 

Facebook Events uit Den Haag importeren op ZeeheldenNieuws.nl:  Interesse? Lees hier verder!

Events  Den Haag dagelijkse update in onze APP: Info & downloadlink op Google Play

Smaak te pakken en op zoek naar Big City Events?
Kijk dan ook op deze website!

Haagse Feesten

Kijk op www.haagsefeesten.nl voor meer Evenementen.