Evenementen in Den Haag Centrum & Zeeheldenkwartier

EVENEMENT CATEGORIEËN

Acties Cinema Cultureel Centrum English Eten Festivals Gemeente Heldenhoek Horeca Jeugd Lezingen  Muziek Spiritualiteit Sport Theater Winkels Workshops Yoga Zeeheldenfestival  Zeeheldenkwartier

 

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Humanity House Podcast-booth en Fototentoonstelling

20 juni @ 07:00 - 30 juni @ 17:00

Humanity House Podcast-booth en Fototentoonstelling
Persoonlijke verhalen van vluchtelingen

Op 20 juni is het de Internationale Dag van de Vluchteling. Het Humanity House in Den Haag lanceert op deze dag een podcastserie met persoonlijke verhalen van vluchtelingen. De podcast is van 20 t/m 30 juni te beluisteren in een speciale podcast-booth in het Atrium Den Haag. Naast de podcast-booth is een bijbehorende fototentoonstelling te bewonderen met prachtige portretten en verhalen van vijf mensen die ooit gevlucht zijn.

Het perspectief van een vluchteling
De podcastserie en de bijbehorende tentoonstelling zijn een uitbreiding op de verhalen die je in het Humanity House-museum kunt zien. De podcasts vertellen de verhalen van vijf vluchtelingen, van 12 tot 45 jaar, uit verschillende landen en met allen een heel verschillende achtergrond.

Zo kun je luisteren naar Aiham, die geboren is in Syrië, maar staatloos is: hij heeft geen nationaliteit, paspoort of thuisland. En naar Yvonne uit Jamaica, die moest vluchten omdat mensen haar huis in brand wilden steken toen ze opkwam voor homorechten. Ook Bruce vertelt zijn verhaal. Hij maakte als kindsoldaat de oorlog in Liberia mee.

Over het Humanity House
Het Humanity House is opgericht door het Rode Kruis en de Gemeente Den Haag. Het pand aan de Prinsegracht trekt jaarlijks een kleine 40.000 bezoekers en herbergt ook een debatplatform en verzorgt educatieprogramma’s rondom humanitaire thema’s gekoppeld aan vluchtelingen, noodhulp en mensen in oorlog en conflict.

De tentoonstelling en Podcast-booth zijn mede mogelijk gemaakt door Atrium City Hall. Kijk voor meer informatie op https://www.humanityhouse.org/agenda/humanity-house-podcast-booth-en-tentoonstelling-atrium/

Gegevens

Begin:
20 juni @ 07:00
Einde:
30 juni @ 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/932560496883577

Organisator

Humanity House

Locatie

Atrium Den Haag
Spui 70
The Hague, 2511 BT Netherlands
+ Google Maps

 

Facebook Events uit Den Haag importeren op ZeeheldenNieuws.nl:  Interesse? Lees hier verder!

Events  Den Haag dagelijkse update in onze APP: Info & downloadlink op Google Play

Smaak te pakken en op zoek naar Big City Events?
Kijk dan ook op deze website!

Haagse Feesten

Kijk op www.haagsefeesten.nl voor meer Evenementen.