Evenementen in Den Haag Centrum & Zeeheldenkwartier

EVENEMENT CATEGORIEËN

Acties Cinema Cultureel Centrum English Eten Festivals Gemeente Heldenhoek Horeca Jeugd Lezingen  Muziek Spiritualiteit Sport Theater Winkels Workshops Yoga Zeeheldenfestival  Zeeheldenkwartier

 

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Archeologische tentoonstelling De eerste eeuwen van Holland

2 oktober @ 09:00 - 14 oktober @ 17:00

Tentoonstelling De eerste eeuwen van Holland – het verhaal van een eigenzinnig graafschap
De bezoeker ontdekt op de tentoonstelling hoe de groei en bloei van Holland te verklaren is vanuit gebeurtenissen en ontwikkelingen vanaf ongeveer het jaar 1018. Vier graven en een gravin nemen de bezoekers aan de hand, met voorwerpen en verhalen die laten zien hoe het landschap drastisch veranderde,
welke machtsspelletjes werden gespeeld en wat voor rol de religie en de handel speelden.

Gravin Jacoba van Beieren is de eerste die een verhaal vertelt, over hoe ze in 1433 de macht overdraagt aan Philips van Bourgondië. Drie jaar later zou ze in Den Haag in de Hofkapel worden begraven. Het Binnenhof speelt vanaf de 13de eeuw een belangrijke rol als belangrijkste woonplaats en als bestuursplaats van de graven. Dat dat niet altijd zo is geweest en dat Vlaardingen eerder een belangrijke rol heeft gespeeld is ook in deze tentoonstelling te zien.

Archeologische vondsten uit heel Zuid-Holland spelen een grote rol in deze reizende tentoonstelling. De afdeling Archeologie & Natuur-en milieueducatie laat middeleeuwse pronkstukken zien, zoals de bronzen stijgbeugel en de verzilverde pelgrimsfles van het project Rotterdamse Baan, het valkenbelletje en de jachthonden van het Valkhuis maar ook middeleeuwse landbouwwerktuigen en pelgrimsinsignes. Samen met de teksten op panelen en de filmpjes geven ze een bijzondere kijk in ons verleden.

De tentoonstelling over het graafschap Holland is t/m 19 oktober te zien en is georganiseerd door de Gemeente Den Haag en de Gemeente Vlaardingen. De tentoonstelling is gemaakt door TGV Teksten en Presentatie en is mede te danken aan een subsidie van de Provincie Zuid-Holland.

Kijk voor meer informatie op http://www.denhaag.nl/archeologie en Archeologie Den Haag.

Gegevens

Begin:
2 oktober @ 09:00
Einde:
14 oktober @ 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/848012982042139

Organisator

Atrium Den Haag

Locatie

Atrium Den Haag
Spui 70
The Hague, 2511 BT Netherlands
+ Google Maps

 

Facebook Events uit Den Haag importeren op ZeeheldenNieuws.nl:  Interesse? Lees hier verder!

Events  Den Haag dagelijkse update in onze APP: Info & downloadlink op Google Play

Smaak te pakken en op zoek naar Big City Events?
Kijk dan ook op deze website!

Haagse Feesten

Kijk op www.haagsefeesten.nl voor meer Evenementen.