Vanaf 1 september zal het Vrijmetselarij Museum haar openingstijden verruimen. Het museum zal dan geopend zijn van woensdag t/m zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Op de openingsdagen zijn er om 13.00 uur en 15.30 uur instaprondleidingen georganiseerd. Het Vrijmetselarij Museum is gevestigd aan de Javastraat 2B te Den Haag. Meer informatie is te vinden op de museumwebsite: www.vrijmetselarijmuseum.nl

Het museum heeft zich ontwikkeld uit een 19de-eeuwse collectie gedenkstukken en is uitgegroeid tot een collectie die een beeld geeft van de materiële cultuur van de Nederlandse vrijmetselarij door de eeuwen heen. In het museum wordt vooral de praktijk van de vrijmetselarij belicht—in al haar variaties—aan de hand van schootsvellen en andere regalia, maçonnieke kunstnijverheid, siervoorwerpen, curiositeiten, schilderijen en grafiek. Door middel van een prachtige videopresentatie wordt  aan de hand van persoonlijke verhalen inzicht in de rituele praktijk gegeven. In deze Werkplaats stap je even in een totaal andere belevingswereld.

De vrijmetselarij is een wereldwijde, eeuwenoude broederschap. In 1717 werd in Londen de eerste Grootloge opgericht, het begin van de moderne vrijmetselarij. Haar boodschap van 300 jaar is nog immer actueel: vrijheid van denken, broederschap, tegenstellingen overbruggen en verdraagzaamheid in een verdeelde wereld.

Gemeente Den Haag Berichten

Veenkade: werkzaamheden kademuur vangen aan

Nu de juridische procedure is afgesloten is de aannemer gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de vervanging van de kademuur aan de Veenkade. Vanaf 7 november 2016 begint het plaatsen van de damwanden. Naar verwachting is de vernieuwing van de kademuur in oktober 2017 klaar.