• Wie: Wethouder Joris Wijsmuller en Cesar Zuiderwijk zorgen voor een muzikale en feestelijke opening
  • Wat: Opening solarzitbank en jeu de boules baan (2 winnaars van de ZeeheldEnDaad)
  • Waar: Prins Hendrikplein, Zeeheldenkwartier
  • Wanneer: Donderdag 15 maart
  • Hoe laat: 17.00 ontvangst, opening 17.30.

Vorig jaar kwam er een oproep in de wijkkrant het Zeeheldennieuws om een idee in te brengen hoe € 50.000 te besteden voor het Zeeheldenkwartier. Ideeën ter verbetering van de sociale en fysieke leefbaarheid van de wijk. Van de ruim 120 inzendingen (!) zijn er 7 ideeën uitgekozen. Op 15 maart willen wij de jeu de boules baan en de solarzitbank feestelijk en muzikaal openen.

Jeu de boules…het is allang geen “ouwe lullensport “ meer, juist weer heel “hip” en past prachtig op het Prins Hendrikplein met de oude lantaarns en bankjes en terrassen, waar je natuurlijk ook wat kan drinken. Het verbindt jong en oud. En nieuw is ook de Solarzitbank op het plein waar je je smartphone en tablet met super schone groene stroom op kan laden. Een zonnecel op de bank zorgt ervoor dat je 24/7 wireless of met een snoer naar 1 van de de 4 usbpoorten kunt opladen. Daarnaast is de bank ook een wifi hotspot en kun je zo het internet op.

We willen jullie van harte uitnodigen om een balletje op te gooien of de telefoon te komen opladen!

Donderdag 15 maart, ontvangst vanaf 17.00 / 17.30 uur zijn jullie van harte welkom op het Prins Hendrikplein in Den Haag. Niemand minder dan Cesar Zuiderwijk komt de baan muzikaal openen en wethouder Joris Wijsmuller zal het welkomstwoord doen!

PS: als je nog boodschappen moet doen, de Biomarkt is op die dag ook aanwezig op het plein.

Kom opladen, kom spelen en kom vooral elkaar ontmoeten!

Méér WijkNieuws uit: het "Zeeheldenkwartier"

Zeeheld: Guine Moerman

Sinds april 2017 zit Guine Moerman in het bestuur en is zij secretaris van Stichting Wijkbestuur De Groene Eland. In het dagelijks leven is zij getrouwd, moeder van drie kinderen en fulltime beleidsmedewerker bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

TRAM 16, de aorta van het ZeeheldenKwartier

Lijn 16, die vanaf Wateringen met ruim achtendertig haltes, via station Hollands Spoor en het Centraal Station onze wijk doorkruist, is van cruciaal en vitaal belang voor het ZeeheldenKwartier. Het openbaar vervoer is, naast de fiets en de benenwagen, het perfecte middel om je snel en praktisch door de stad te verplaatsen.

ZeeheldEnDaad

Het pilotproject waarbij de gemeente Den Haag €50.000 beschikbaar stelde en waarbij de bewoners van het ZeeheldenKwartier zelf voor de invulling en uitvoering zorgden, is bijna voltooid. De vijf organiserende vrijwilligersorganisaties (Ondernemers Zeeheldenkwartier BIZZ, Stichting Rondom Anna, Stichting De Zeeheldentuin, Stichting Buurtbeheer en –ontwikkeling ZeeheldenKwartier en de Bewonersorganisatie ZeeheldenKwartier De Groene Eland) zijn erg trots op wat er is bereikt met en door onze bewoners.

Met z’n allen op een kluitje?

Het ZeeheldenKwartier is een gewilde wijk en vooral bij jongeren populair. Een plek aan de rand van het stadscentrum met alle voorzieningen binnen handbereik. Maar de wijk is volgebouwd. Ontwikkelaars hebben daar iets op gevonden en zo wordt ieder plekje in de wijk benut om vol te bouwen met veelal piepkleine appartementen.

ZeeheldEnDaad

Als alles volgens plan verloopt zal komende week het eerste project van de ZeeheldEnDaad uitgevoerd zijn. De kerstboom op het Prins Hendrikplein zal onze wijk weer warm verlichten.

Volhoudbare Zeehelden: EnergyParty

Op een EnergyParty ontdek je onder begeleiding van 070Energiek, welke mogelijkheden er zijn om jouw energieverbruik te verlagen door slim te besparen, samen duurzame energie in te kopen en op te wekken.

Zeeheld: Rob Vreeswijk

“Jarenlang hebben deze kastanjes gestáán aan de Veenkade. Nu rusten ze zacht, aan de rand van het water.” In twee zinnen schetst Rob Vreeswijk, architect en meubelmaker en tot voor kort bewoner van het Zeeheldenkwartier, de ontstaansgeschiedenis van ‘zijn’ bankjes.