Achter de bloemrijke pui in de Westerbaenstraat 79 – naast Fitness 2000 – bevindt zich al 16 jaar een bloeiend Reikicentrum en een sfeervolle spirituele winkel met de mooiste stenen, mineralen en fossielen die je je maar kunt voorstellen.

Mede-eigenaar van de voormalige werkplaats en buurtbewoner Marcel Vis, kwam rond zijn twintigste levensjaar in contact met Reiki. De Reikibehandelingen van een vriendin deden hem fysiek en geestelijk zo goed dat hij op zoek ging naar een Reiki Master om zich verder in de methode te verdiepen. Sinds 1995 geeft hij zelf als Master, samen met zijn vrouw Annette, cursussen, behandelingen en persoonlijke begeleiding vanuit het Usui systeem van Reiki. Het centrum loopt goed, er is veel belangstelling; reden om te verhuizen naar iets groters?

Reiki: Universele Levensenergie

Ook buurtbewoners hebben de weg naar het centrum gevonden. Soms met duidelijke fysieke of psychische klachten, die door medicijnen of gesprekken met een psycholoog niet zijn weggegaan. Volgens Marcel ondersteunt Reiki de hele persoon. Het is dus niet gericht op een specifiek orgaan of ziekte maar op de totale mens. Het verbetert de gezondheid, verdiept de levensvreugde en schept balans waar dat nodig is. De levensenergie, Reiki, stroomt weer natuurlijker door ons lichaam en ons zijn. We zijn er ons meer van bewust dat we het leven kunnen leven dat van nature bij ons past.

Zelfbehandeling

In Japan was handoplegging om je energie te laten stromen een bekend verschijnsel en een van de technieken om fysiek en psychisch gezond te worden.
In cursus 1 krijg je in een 4-tal bijeenkomsten van 3 uur – naast uitleg over de beoefening – de gelegenheid om te oefenen met een aantal handtechnieken. Voor de zelfbehandeling plaats je je handen 8 maal op verschillende plekken op je hoofd, je borst en je hele buik. Minimaal 5 minuten houdt je ze op elke plek, dus minstens 40 minuten. Deze levensenergie gaat diep, door kleding heen en werkt helend.
Doe je deze oefeningen bij een ander, dan ervaart deze dat vaak als een prettig gevoel.

Spirituele verdieping: onbegrijpelijk en toch echt!

Marcel vertelt dat je in de Oorsprong steeds verder kunt gaan met je ontwikkeling: Met Reiki, over de 5 Leefregels, of een Ki-training of persoonlijke begeleiding. Allemaal ervaringen die je uitdagen om dieper in je eigen persoonlijkheid te kijken. Sommige zaken komen bijvoorbeeld het meest te voorschijn in relatie tot je familie, partner en vrienden. Leefregels kunnen dan helpen om meer in het nu te blijven, bewust stil te staan bij gevoelens en keuzes die vaak vanuit oude ‘gewoontes’ beïnvloed worden.

En de Ki-training gaat in op je innerlijke centrum, de bron van kracht in jezelf. Heb je deze in balans, en gebruik je het op de juiste wijze, dan zijn je lichaam en geest meer één en wordt je innerlijke kracht vergroot.

www.reiki-deoorsprong.nl

Local Heroes is een serie portretten van lokale ondernemers die naast hun commerciële activiteiten ook op een andere manier een waardevolle bijdrage leveren aan de buurt.

Kijk verder voor meer Heldenstories uit het Zeeheldenkwartier !

Zeeheld: Guine Moerman

Sinds april 2017 zit Guine Moerman in het bestuur en is zij secretaris van Stichting Wijkbestuur De Groene Eland. In het dagelijks leven is zij getrouwd, moeder van drie kinderen en fulltime beleidsmedewerker bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Zeeheld: Rob Vreeswijk

“Jarenlang hebben deze kastanjes gestáán aan de Veenkade. Nu rusten ze zacht, aan de rand van het water.” In twee zinnen schetst Rob Vreeswijk, architect en meubelmaker en tot voor kort bewoner van het Zeeheldenkwartier, de ontstaansgeschiedenis van ‘zijn’ bankjes.

Zeeheld: Michel Kester

Van woensdag 28 juni tot zondag 2 juli viert onze wijk feest tijdens het Zeeheldenfestival. Een festival dat, meer dan welk evenement in Den Haag dan ook, draait op vrijwilligers. Een van die vrijwilligers is Michel Kester.

Zeeheld: Wim Reede

Het ZeeheldenNieuws is een beetje in mineur deze keer. ‘Onze’ Wim, gewaardeerd redactielid en drijvende kracht achter de website, gaat ons verlaten. Wim en het ZeeheldenNieuws zijn een beetje bij elkaar gaan horen de afgelopen tweeënhalf jaar.

Zeeheld Peter van Loon: Beeldende kunst voor binnen en buiten

Het opgeruimde atelier met muziekmachines en bewegende objecten van kunstenaar/technicus Peter van Loon staat sinds kort in de van Galenstraat. Veel spullen moesten weg van de oude stek in de Assendelftstraat, maar na vier maanden hard werken heeft hij nu een nieuwe werkruimte, vlak bij zijn huis.

Zeeheld: Hans van der Spek

In elke wijk, elke straat heb je ze. Van die mensen die iedereen kent, al is het maar van gezicht. Die met iedereen een praatje maken, ook met die oude mevrouw die nooit iemand spreekt. Ze vormen het cement van de buurt. Zo iemand is kunstenaar Hans van der Spek.