Afgelopen jaar ontstond er enthousiasme voor het idee om een kunstroute te gaan starten in Den Haag, waarbij mensen (jong en oud)de kans krijgen omop een andere manier naar de stad of eigen woonomgeving te kijken. Door middel van een uitwisseling tussen buurtbewoners en kunstenaars willen we een kunstroute door het Zeeheldenkwartier uitstippelen, die verder gaat dan de voorgevel.

Als pilot zouden we onze eerste Haagse kunstroute in 2018 willen laten starten in kader van het thema de Tweede Wereldoorlog in het Zeeheldenkwartier.
Geïnspireerd geraakt door het boek ‘Onderduikadres van Speijkstraat’ van Fred Zorn, zijn we gaan kijken naar mogelijkheden betreft de kunstroute op locatie.

De huis-tuin-en-keuken-kunstroute biedt de mogelijkheid om ook doormiddel van huiskamerconcerten, slaapkamer proza en achtertuintheater de buurt op een andere manier te leren kennen. Dichterbij de geschiedenis zal je nooit komen.

Het proces van begin tot eind zal samenwerking vragen van buurtbewoners en kunstenaars. Daarbij willen we vooral mét elkaar de route maken. In aanloop naar Bevrijdingsdag, willen we de route laten plaatsvinden op 3 of 4 mei 2018, zodat ook deze nationale feestdag meer voeten in de aarde krijgt.

Hoe ziet de kunstroute eruit?

Het publiek zal in kleine groepjes, onder leiding van een gids, langs en door de huizen worden geleid. Tijdens de kunstroute wordt er op verschillende manieren kennis gemaakt met de Tweede Wereldoorlog die in Den Haag heeft plaatsgevonden, doormiddel van theater, dans, muziek en beeldende kunst. In de wijk wordt een centrale plek gecreëerd, zodat men elkaar na de kunstroute kan ontmoeten en waar ruimte is voor een gesprek.

Bent u geïnteresseerd in dit kunstzinnige project waarbij de Tweede Wereldoorlog centraal staat en wilt u deelnemen aan dit project of wilt meer informatie ontvangen? Dan kunt u contact met ons opnemen via info@kunstenindekamer.nl.

We zien uw mail graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Sheranie Rikkert en Sylvia van der Sluys

Projectleiders van Kunsten in de Kamer

 Méér culturele nieuwsberichten !

Zeeheldentheater trapt nieuw seizoen af

Zeeheldentheater is weer begonnen en dit hebben ze gedaan met de 3 b’s. Op donderdag 14 september ’18 kwamen 7 en 8stegroepers van de Maria Montessori school. Met veel succes is de show, over de gepeste violist, twee keer gespeelt. De kinderen waren erg enthousiast en deden lekker mee. Dit was dus een heel geslaagd begin van het seizoen.

Duitse Bibliotheek viert haar 65e verjaardag

Dit jaar viert de Duitse Bibliotheek haar 65e verjaardag. Een goede reden om nog eens iets nieuws te wagen: vanaf oktober zijn wij ook nog buurtbibliotheek voor het Zeeheldenkwartier. In diesem Jahr feiert die Deutsche Bibliothek Den Haag ihren 65. Geburtstag, ein guter Grund, noch einmal etwas Neues zu wagen: Ab Oktober sind wir zusätzlich auch die Buurtbibliotheek für das Zeeheldenkwartier.

Chris Potter en meer in Jazzfestival Cutting Edge XS

Afgelopen jaar ontstond er enthousiasme voor het idee om een kunstroute te gaan starten in Den Haag, waarbij mensen (jong en oud)de kans krijgen omop een andere manier naar de stad of eigen woonomgeving te kijken. Door middel van een uitwisseling tussen buurtbewoners en kunstenaars willen we een kunstroute door het Zeeheldenkwartier uitstippelen, die verder gaat dan de voorgevel.

Zomerschoonmaak Panorama Mesdag

Precies drie maanden geleden, op vrijdag 7 juli startte bij Panorama Mesdag een schoonmaak van het panoramadoek. Drie maanden lang hebben drie restauratoren 1.340 vierkante meter doek van vuil ontdaan.

Peace in the Park bestaat 5 jaar

In de Paleistuin aan de Prinsessewal tegenover de Toussaintkade gonst het zondag 24 september weer van de vrede. Al 5 jaar op een rij organiseert stichting Peace in the Park een festival over vrede. Het klinkt tegenstrijdig, feest vieren en vrede ervaren, en toch gaat het goed samen. Het doel van het festival is namelijk dat je vrede zelf creëert.