Even een update over het ZeeheldEnDaad project

Er zijn in het totaal het geweldige aantal van ruim 120 ideeën ingediend. Een veel groter aantal dan we verwacht en op gehoopt hebben. Dat geeft maar weer eens aan dat de bewoners van het ZeeheldenKwartier zeer met hun wijk betrokken zijn. Hierbij willen wij jou bedanken voor het inzenden van je idee.

We hebben een selectie gemaakt van de ingediende ideeën op basis van de spelregels zoals die op de site staan. Dus ideeën die bijvoorbeeld duurder zijn dan €50.000,- of die niet gerealiseerd kunnen worden voor 31-12- 2017 hebben we niet geselecteerd om op te stemmen.

Daarnaast hebben we een aantal ideeën die veel op elkaar lijken bij elkaar gevoegd zodat er een overzichtelijk aantal van 32 ideeën overblijft. De ideeën die niet geselecteerd zijn voor stemming zijn niet verloren maar brengen wij in bij de gemeente voor het wijkplan van 2018. Zodat wellicht een aantal ideeën alsnog gerealiseerd worden. Op de geselecteerde ideeën kun je tot 15 oktober stemmen door het duimpje aan te klikken.

Voor de duidelijkheid: je kunt op meerdere ideeën stemmen.

Wacht dus niet te lang en ga naar www.zeeheldendaad.nl, om op je eigen idee of die van anderen te stemmen.

Wij kijken alvast uit naar de uitvoering van de winnende ideeën!

Met vriendelijke groet,
Namens onderstaande organisaties,

Bewonersorganisatie Zeeheldenkwartier De Groene Eland
Ondernemers Zeeheldenkwartier BIZZ
Stichting Rondom Anna
Stichting De Zeeheldentuin
Stichting Buurtbeheer en –ontwikkeling Zeeheldenkwartier

Méér WijkNieuws uit: het "Zeeheldenkwartier"

Parkeren in het ZeeheldenKwartier

Terwijl het aantal bewoners van het ZeeheldenKwartier stijgt, zijn er steeds minder parkeerplaatsen. Om daar ruimte voor te maken, worden de bestaande terrasvergunningen ingetrokken en worden er geen nieuwe meer uitgegeven.

Volhoudbare Zeehelden

Soms heb je spullen die je niet altijd gebruikt en waar anderen om zitten te springen. Zij worden blij als je die spullen wilt uitlenen of verhuren. Zo hoef je geen (vaak duurdere) spullen te kopen, maar kun je er toch gebruik van maken. Je kunt zelfs je auto delen.

Meerderheid gemeenteraad wil parkeergarage De Zeeheld niet redden

Vanuit het Zeeheldenkwartier komen er verontrustende signalen over toenemende verdichting en een schreeuwend tekort aan parkeerplaatsen. Het is bizar dat een meerderheid van de raad geen gehoor wil geven aan die signalen en het doodleuk toelaat dat er door de sloop van parkeergarage De Zeeheld, de enige openbare parkeergarage in het Zeeheldenkwartier, bijna 200 parkeerplaatsen worden onttrokken aan de buurt.

Villa Paulowna

Villa Paulowna aan de van de Spiegelstraat 12 is in 1876 gebouwd als een vrijstaand herenhuis en heeft o.a. gediend als kantoor van de Kamer van Koophandel, de Staatsloterij en PBLQ, en als een kinderdagverblijf.

BBOZ, een wijkorganisatie met pit

U ziet ze vast en zeker wel eens door de wijk rijden, de wagentjes van BBOZ. Maar wie of wat doen ze hier eigenlijk en wat voor een organisatie is BBOZ?

Snapt u het nog?

Op de hoek van de Hugo de Grootstraat en de Jacob van der Doesstraat is een merkwaardige verkeerssituatie ontstaan.

Volhoudbare Zeehelden

Volhoudbaar is het Zuid-Afrikaanse woord voor duurzaam. In deze rubriek worden de activiteiten besproken van de werkgroep ‘Volhoudbare Zeehelden’ die streeft naar een goede en milieuvriendelijke leefomgeving.