In de Paleistuin aan de Prinsessewal tegenover de Toussaintkade gonst het zondag 24 september weer van de vrede. Al 5 jaar op een rij organiseert stichting Peace in the Park een festival over vrede. Het klinkt tegenstrijdig, feest vieren en vrede ervaren, en toch gaat het goed samen. Het doel van het festival is namelijk dat je vrede zelf creëert.

Vrede in je eigen achtertuin

Een kleine verandering in jezelf kan een groot verschil maken in je omgeving. Het persoonlijke gevoel van vrede en verbondenheid klinkt door naar een groter geheel. Vrede, wereldwijd, begint in je eigen achtertuin.

Hoe je dat doet kun je oefenen op diverse manieren. Onder het motto “Er gaat een wereld van vrede voor je open” biedt Peace in the Park een gevarieerd programma voor jong en oud. Zo kun je meedoen aan workshops, (dialoog) gesprekken, beweging, kunst, muziek en meditatie. Of maak een wandeling door het nieuwe permante labyrint. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom in de kindertent. Hier kun je terecht voor allerlei leuke activiteiten. Zo maken we samen iets wat wat vrede uitdrukt.

Het festival is er voor:

  • inwoners van het Centrum en het ZeeheldenKwartier (de wijken rondom de Paleistuin) inwoners die maatschappelijk betrokken zijn;
  • inwoners met interesse voor duurzaamheid, spiritualiteit, mindfulness en vrede;
  • studenten uit Den Haag e.o.;
  • expats uit Den Haag en hun gezinnen;
  • iedereen die rust wil ervaren en er ook iets voor wil doen.

Peace in the Park, onderdeel van Just Peace

Donderdag 21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Vrede. Rond deze dag vindt in Den Haag voor de vierde keer het Just Peace festival plaats. Gedurende vier dagen (21 t/m 24 september 2017) worden er veel activiteiten, verspreid over diverse locaties in Den Haag georganiseerd, waarbij alles draait om het centrale thema Vrede en Recht. Het gevarieerde programma biedt een unieke combinatie van inhoud, sport en muziek.

Tip

De Paleistuin waar Peace in the Park plaatsvindt ligt tussen het stadscentrum en de routes van de Vredeswandeling en de Internationale Open Deuren Dag die ook op zondag 24 september plaatsvinden.

Datum: 24 september
Tijd: 12.00-17.00 uur
Locatie: Paleistuin Den Haag

Kijk op www.peaceinthepark.eu voor meer informatie.

Festivals 2016 Zeeheldenkwartier, Den Haag

Zeeheld: Michel Kester

Van woensdag 28 juni tot zondag 2 juli viert onze wijk feest tijdens het Zeeheldenfestival. Een festival dat, meer dan welk evenement in Den Haag dan ook, draait op vrijwilligers. Een van die vrijwilligers is Michel Kester.

Festival Designkwartier. En dat is vier!

Festival Designkwartier komt er weer aan! Van 19 tot en met 21 mei staat het ZeeheldenKwartier, samen met wat locaties buiten de wijk, weer in het teken van design in de breedste zin van het woord. Het festival beleeft zijn vierde editie, maar lijkt nu al onlosmakelijk verbonden met de wijk.

Een (gele) streep door de rekening

Waarom loopt er eigenlijk een gele streep door het ZeeheldenKwartier en wie heeft dat bedacht? Is het een tijdelijke streep? Is het de aankondiging van iets verschrikkelijks of is het een bevlieging van een in de war geraakte graffiti specialist die de meest omvangrijke tag ter wereld denkt te hebben gemaakt en nu meent een plaats te kunnen opeisen in het GuinnesBook Of Records.

I’M BINCK festival 2016- trespassing allowed- gaat van start!

Het jaarlijkse eigenzinnige I’M BINCK festival zal dit jaar op 7/8/9 oktober 2016 plaatsvinden in de Binckhorsthaven. Ook dit jaar geeft het festival de mogelijkheid om achter de gesloten gevels in dit gebied te komen kijken en in een verrassende en uitdagende wereld te stappen. I’M BINCK FESTIVAL 2016 – trespassing allowed – neemt je een lekker lang weekend mee naar de Binckhorst als test site voor de toekomst.

95.000 bezoekers Haags UIT Festival

Wie afgelopen weekend in Den Haag was kon er niet omheen: het Haags UIT Festival. Alle culturele instellingen uit Den Haag haalden alles uit de kast om publiek – 95.000 bezoekers – te laten zien wat ze in huis hebben. Met meer dan 150 gratis voorstellingen op bijna 20 verschillende podia in Den Haag was het tweedaagse Haags UIT Festival grootser dan ooit.

Programma Feel Good Fest bij Vleugels

Zaterdag 3 september doen we weer mee met de tweede editie van het Feel Good Fest in het zeeheldenkwartier! Vorig jaar was een groot succes, we hadden een leuk programma dat de hele dag druk bezocht werd.