Op de hoek van de Hugo de Grootstraat en de Jacob van der Doesstraat is een merkwaardige verkeerssituatie ontstaan.

Verkeer uit de Jacob van der Doesstraat mag nu rechtsaf de Hugo de Grootstraat in.

Voorheen werd dit niet toegestaan en diende men links af te slaan. Verkeer komend uit de Prins Hendrikstraat mag zijn weg vervolgen over de Hugo de Grootstraat, maar wordt bij de van de Spiegelstraat staande gehouden door een rood bord met witte balk “verboden in te rijden” in de Hugo de Grootstraat. Edoch, na 15 meter in dezelfde Hugo de Grootstraat staat het blauwe bord met witte pijl om het verkeer te dirigeren naar de Trompstraat.

Vanaf de Trompstraat mag men de Hugo de Grootstraat niet meer in.

Ik nodig u graag uit om dit verkeerswonder zelf te aanschouwen. Doet u dat dan wel lopend of op de fiets!
Onderzoekt u het met de auto? Dan kunnen wij u niet garanderen dat u op tijd thuis komt.

Méér WijkNieuws uit: het "Zeeheldenkwartier"

Meerderheid gemeenteraad wil parkeergarage De Zeeheld niet redden

Vanuit het Zeeheldenkwartier komen er verontrustende signalen over toenemende verdichting en een schreeuwend tekort aan parkeerplaatsen. Het is bizar dat een meerderheid van de raad geen gehoor wil geven aan die signalen en het doodleuk toelaat dat er door de sloop van parkeergarage De Zeeheld, de enige openbare parkeergarage in het Zeeheldenkwartier, bijna 200 parkeerplaatsen worden onttrokken aan de buurt.

Villa Paulowna

Villa Paulowna aan de van de Spiegelstraat 12 is in 1876 gebouwd als een vrijstaand herenhuis en heeft o.a. gediend als kantoor van de Kamer van Koophandel, de Staatsloterij en PBLQ, en als een kinderdagverblijf.

BBOZ, een wijkorganisatie met pit

U ziet ze vast en zeker wel eens door de wijk rijden, de wagentjes van BBOZ. Maar wie of wat doen ze hier eigenlijk en wat voor een organisatie is BBOZ?

Volhoudbare Zeehelden

Volhoudbaar is het Zuid-Afrikaanse woord voor duurzaam. In deze rubriek worden de activiteiten besproken van de werkgroep ‘Volhoudbare Zeehelden’ die streeft naar een goede en milieuvriendelijke leefomgeving.

Volhoudbare Zeehelden

Volhoudbaar is het Zuid-Afrikaanse woord voor duurzaam. In deze rubriek worden de activiteiten besproken van de werkgroep ‘Volhoudbare Zeehelden’ die streeft naar een goede en milieuvriendelijke leefomgeving.

Help de Zeeheldentuin overleven

Donateurs en vrijwilligers gezocht. Wijkbewoners houden van de Zeeheldentuin. Maar de stadstuin in de Tasmanstraat wordt met sluiting bedreigd, door financiële problemen. Helaas staat er geen geldboom in de tuin. Het bestuur zoekt naar wegen om te overleven.