In de Paleistuin aan de Prinsessewal is in de maand mei hard gewerkt aan een meditatief labyrint. Het slingerende pad naar klassiek model is een initiatief van Marion Kuipéri van Ruimte voor Rituelen (www.ruimtevoorrituelen.nl).

In opdracht van stichting Peace in the Park (www.peaceinthepark.eu) en met subsidie van de gemeente Den Haag heeft het labyrint een permanent plekje gekregen in het park. Recht tegenover het bordes.

Het labyrint is zo’n 10 meter groot en ligt rechts van de hoofdingang van het park. Ben je even de weg kwijt en wil je tijdens een meditatieve wandeling ‘naar binnen’, dan kun je een loopmeditatie doen. Heerlijk op blote voeten, want het pad is van gras.

Het is het derde labyrint in Den Haag. Dit jaar is er, eveneens op initiatief van Marion, ook een labyrint gemaakt in Wijkpark Kortenbos aan het Westeinde. Een kleiner labyrint ligt bij de Jacobuskerk in de Parkstraat.

Marion zegt erg trots te zijn op het resultaat én op het feit dat de gemeente Den Haag hier ruimte voor heeft gegeven. “Ik weet wat het mensen kan brengen. Ik had gehoopt op één labyrint en nu zijn er gelijk 2 gemaakt”.

 Méér StadsNieuws uit Den Haag

het Haags Historisch Museum: Wegens succes extra lezing over mode uit de Gouden Eeuw

Vanwege het grote succes van de lezing ‘Mode uit de Gouden Eeuw: nog altijd actueel’ organiseert het Haags Historisch Museum een tweede lezing op zondag 26 maart. Fashion editor Xaviera Aubri en kunsthistorica Saskia Kuus vertellen over de mode van de Gouden Eeuw en hoe dezelfde trends terugkeren op de catwalks van ontwerpers als Alexander McQueen, Versace en Dolce & Gabbana.

Maatjesproject Vivaldi: per direct een cliëntenstop en binnenkort sluiten de deuren.

Meer eenzamen in de kou en de wachtlijsten worden nog langer. Zinvol werk stopt voor vrijwilligers!
Maatjesproject Vivaldi zal binnenkort na 13 jaar haar deuren moeten gaan sluiten zoals de situatie nu voorligt. Eenzame mensen tot 65 jaar zullen hiervan de dupe worden. Vivaldi werd vanaf de oprichting financieel ondersteund door de Vincentiusvereniging en de vereniging gaf vier jaar geleden te kennen de financiën af te bouwen tot eind 2016.

Chinees Nieuwjaar, Den Haag, zaterdag 28 januari 2017

Op 28 januari begint het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de Haan. Als vanouds wordt het Chinees Nieuwjaar in Den Haag uitbundig gevierd. De hele dag zijn er feestelijke activiteiten in en om het stadhuis van Den Haag en in Chinatown Den Haag.