Gelukt! Tweeënvijftig sociale huurwoningen aan de Roggeveenstraat stonden sinds 2006 op de nominatie om gesloopt te worden. Volgens eigenaar Haag Wonen voldeden de woningen niet meer aan de eisen van deze tijd. Zo zouden ze te gehorig en te klein zijn. Het laatste groot onderhoud is in 1983 uitgevoerd en renovatie zou te duur zijn. Haag Wonen wilde de panden daarom slopen en er moderne eengezinswoningen voor terugplaatsen.

Daar is een stokje voor gestoken door de bewoners.

Meer over de Roggeveenstraat.

Méér WijkNieuws uit: het "Zeeheldenkwartier"

Volhoudbare Zeehelden

Volhoudbaar is het Zuid-Afrikaanse woord voor duurzaam. In deze rubriek worden de activiteiten besproken van de werkgroep ‘Volhoudbare Zeehelden’ die streeft naar een goede en milieuvriendelijke leefomgeving.

Help de Zeeheldentuin overleven

Donateurs en vrijwilligers gezocht. Wijkbewoners houden van de Zeeheldentuin. Maar de stadstuin in de Tasmanstraat wordt met sluiting bedreigd, door financiële problemen. Helaas staat er geen geldboom in de tuin. Het bestuur zoekt naar wegen om te overleven.

Extra stevige gele vuilniszakken beschikbaar tegen meeuwenoverlast

De gemeente Den Haag stelt weer gratis extra stevige gele vuilniszakken beschikbaar. Vanaf 1 maart tot 1 september 2017 kunnen deze vuilniszakken worden opgehaald op het stadhuis aan het Spui, de stadsdeelkantoren Laak, Loosduinen, Scheveningen, Segbroek en Haagse Hout, Bibliotheek Laakkwartier en bij 6 stadsboerderijen. Maar ook zijn ze verkrijgbaar bij De Groene Eland, Elandstraat 88a, op werkdagen van 8.30 – 11.00 uur.