Schuif aan en deel jouw ontbijt met je buren

Op zondag 4 juni 2017, eerste pinksterdag, organiseert de bewonersorganisatie samen met de ondernemersvereniging een gigantisch aanschuif pinksterontbijt op het Prins Hendrikplein. De organisatie roept alle inwoners, ondernemers en fans van het ZeeheldenKwartier op onder het motto: ‘Sharing is caring’ ontbijt mee te nemen en te delen met buurtgenoten.

Vanaf 10.00 uur in de ochtend kan je aanschuiven en de organisatie zorgt voor koffie, thee en verse sappen. Ludo Geukers, voorzitter van bewonersorganisatie de Groene Eland en Achou Zhang, voorzitter van BIZ ZeeheldenKwartier roepen iedereen op een eigen bord, bestek en beker mee te nemen, want dat is wel zo duurzaam. Daarnaast is er een akoestisch optreden. Deze muzikale programmering is een mooie teaser naar het ZeeheldenFestival, dat een maand later plaatsvindt op hetzelfde plein.

De samenwerking tussen beide buurtinitiatieven is niet nieuw. Al eerder, om precies te zijn op 6 april 2015, werd er een Paasontbijt georganiseerd als feestelijke opening van de herinrichting op de Prins Hendrikstraat. Voor deze gelegenheid kon je aanschuiven aan de 300 meter lange ontbijttafel voor het gezelligste ontbijt van Den Haag. Ondanks wat druppels regen kwam Wethouder Revis ook een kijkje nemen en was bijzonder ingenomen met de stemming en verbondenheid in ons stadsdeel. Of, zoals een bezoeker opmerkte, ‘het moet hier wel heel erg leuk zijn als er zelfs met dit verschrikkelijke weer zoveel mensen op komen dagen.’

paasontbijt Zeeheldenkwartier

Ondanks dat het miezerde was het onnoemelijk gezellig

Heb je nou geen zin om zelf een ontbijtje te maken? Verschillende horecazaken bieden de oplossing! Reserveer van te voren bij de verschillende lunchrooms in de Prins Hendrikstraat een take-away ontbijt en haal deze op de dag zelf op. Informeer naar de mogelijkheden.

Ook onze nieuwe burgemeester wordt samen met haar gezin uitgenodigd zodat zij met de Zeehelden kan genieten van de sfeer en saamhorigheid die het ZeeheldenKwartier kenmerkt.

Méér van de 'De Groene Eland'

Van de Ex-Voorzitter

De verdichting van het ZeeheldenKwartier is een van de onderwerpen die tijdens het politiek debat op 21 februari aan de orde zullen komen. U bent van harte uitgenodigd om hierover of over andere onderwerpen met de Haagse politieke partijen van gedachten te wisselen.

Van de Voorzitter: september 2017

Als eerste moet ik namelijk melden dat ik, vanwege de gemeentelijke subsidieregels, waarin verordonneert staat dat bestuursleden een maximale termijn van 6 jaar hebben, formeel als voorzitter en bestuurslid ben afgetreden, maar dat ik achter de schermen gewoon actief blijf.

Van de Voorzitter: maart 2017

Het politieke debat in het ZeeheldenKwartier dat jaarlijks wordt georganiseerd door bewonersorganisatie De Groene Eland vond dit jaar plaats op 21 februari. Het was een enerverende bijeenkomst waarbij diverse actuele zaken met de diverse partijen zijn besproken.