Bewoners herkennen maatschappelijke problemen in onze stad, Haagse ondernemers lossen die op duurzame manier op. Maatschappelijke winst maken we samen. Haagse bewoners weten als geen ander hoe mooi de stad is, maar zij zien ook wat beter kan.

Woon jij in Den Haag en herken jij een maatschappelijk probleem? Vertel het ons en daag ondernemend Den Haag uit om hiervoor een oplossing te verzinnen!

Dien een probleem in

Ondernemers lossen dagelijks problemen op. Dat zit in hun natuur en daarmee verdienen zij hun brood. Los jij, als Haagse ondernemer, een maatschappelijk probleem op winstgevende wijze op, dan verdien je daarmee 10.000 euro opstartbudget. Interesse? Meld je aan voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte en ontvang je uitnodigingen voor de DDD Events.

Het indienen kan tot en met 28 januari. In de week van 30 januari stemt heel Den Haag voor welke dromen worden voorgelegd aan ondernemend Den Haag.

Lezerspost reactie

Méér Video links!

Timelapse van Den Haag met mooie plaatjes

Een leuk timelapse filmpje die niet mag ontbreken op onze website.Met de mooiste plekjes van Den Haag en Scheveningen die de stad Den Haag in haar beste aspecten laat zien.

Saferails: Nooit meer klem in de rails van de tram

Patsboem, au! Wie is er niet bekend mee? Het gevaar van met je fietswiel in de tramrail komen, met vaak vervelende consequenties. Een al meer dan honderd jaar oud probleem, bekend bij zowel jong als oud; van de studenten onder invloed onderweg naar het shoarmapaleis tot grootouders fietsend naar de supermarkt. Studenten Roderick Buijs en Ward Kuiters (beiden 24 en aan het einde van hun masterfase Werktuigbouwkunde aan de TU Delft ) hebben dé oplossing voor dit probleem bedacht, de SafeRails©

Declathlon geopend met sportclinics

In het oude VenD pand aan de Grote Marktstraat is als eerste een nieuwe sportzaak geopend. De Stichting ADO in de Maatschappij organiseerde rond de opening voetbal clinics.

Een bijzonder kunstproject in het Atrium

In het Atrium van het stadhuis is een bijzonder kunstwerk te zien van de Chinese kunstenaar Yang Zhenzhong. Hij confronteert zijn bezoekers met een waarheid over de dood. Een belangrijk onderdeel van kunstproject is het organiseren van een aantal Death Café s.