Fonds Slachtofferhulp is een crowdfundingsactie gestart voor slachtoffers in (financiële) nood. Iedere dag geeft het Fonds Slachtofferhulp noodhulp aan mensen die door hun slachtofferschap in acute nood verkeren. Ook in de regio Haaglanden zijn hiermee vanuit het noodhulpfonds dit jaar al ruim 80 slachtoffers geholpen.

De reden van deze crowdfundingsactie is dat er voor begin 2017 extra geld nodig is. Aan de hand van elf video-oproepen van hulpverleners wordt via www.helpslachtoffers.nl geld ingezameld voor eerste levensbehoeften zoals een verzorgingspakket en boodschappen, maar ook voor een fiets en speelgoed voor kinderen die niets meer hebben.

11 nieuwe sloten, 12 brillen, 33 kledingpakketten en meer 

De oproepen van hulpverleners op het crowdfundingplatform zijn voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en slechts een greep uit de duizend mensen die het Fonds Slachtofferhulp ieder jaar helpt vanuit het noodhulpfonds. Cindy van den Aardweg, medewerker noodhulp: “We zien het aantal noodhulpaanvragen ieder jaar toenemen en kunnen de slachtoffers niet meer helpen zoals we dat afgelopen jaren gewend waren te doen. Dat is precies de reden van deze actie waarmee we geld inzamelen voor veelvoorkomende zaken. Zo weten we bijvoorbeeld dat er begin 2017 ongeveer 12 brillen, 11 nieuwe sloten en 33 kledingpakketten worden aangevraagd.”

Ook noodhulp in Nederland

Ook in Nederland zijn er mensen die niet weten hoe ze de volgende dag moeten halen. Het noodhulpfonds van het Fonds Slachtofferhulp is in het leven geroepen om mensen, die buiten hun schuld slachtoffer zijn geworden en aan de rand van de armoedegrens leven, in acute nood te voorzien van belangrijke levensbehoeftes. Mensen, voor wie er geen hulp beschikbaar is, niet voldoende hulp of waar hulp anders te laat zou komen. Zonder deze hulp zijn zij niet in staat om hun leven weer op te pakken.

Over het Fonds Slachtofferhulp 

Het Fonds Slachtofferhulp maakt zich als onafhankelijke maatschappelijke organisatie sterk voor slachtoffers van ongevallen, misdrijven en rampen. Aan de hand van onderzoeken en projecten werkt het Fonds Slachtofferhulp aan het verbeteren van de positie van slachtoffers in Nederland. Op die manier moet elk mens de mogelijkheid krijgen om na een ingrijpende gebeurtenis de draad weer op te pakken, zodat je weer kan worden wie je was. Voor meer informatie zie www.fondsslachtofferhulp.nl

 Méér StadsNieuws uit Den Haag

het Haags Historisch Museum: Wegens succes extra lezing over mode uit de Gouden Eeuw

Vanwege het grote succes van de lezing ‘Mode uit de Gouden Eeuw: nog altijd actueel’ organiseert het Haags Historisch Museum een tweede lezing op zondag 26 maart. Fashion editor Xaviera Aubri en kunsthistorica Saskia Kuus vertellen over de mode van de Gouden Eeuw en hoe dezelfde trends terugkeren op de catwalks van ontwerpers als Alexander McQueen, Versace en Dolce & Gabbana.

Maatjesproject Vivaldi: per direct een cliëntenstop en binnenkort sluiten de deuren.

Meer eenzamen in de kou en de wachtlijsten worden nog langer. Zinvol werk stopt voor vrijwilligers!
Maatjesproject Vivaldi zal binnenkort na 13 jaar haar deuren moeten gaan sluiten zoals de situatie nu voorligt. Eenzame mensen tot 65 jaar zullen hiervan de dupe worden. Vivaldi werd vanaf de oprichting financieel ondersteund door de Vincentiusvereniging en de vereniging gaf vier jaar geleden te kennen de financiën af te bouwen tot eind 2016.

Chinees Nieuwjaar, Den Haag, zaterdag 28 januari 2017

Op 28 januari begint het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de Haan. Als vanouds wordt het Chinees Nieuwjaar in Den Haag uitbundig gevierd. De hele dag zijn er feestelijke activiteiten in en om het stadhuis van Den Haag en in Chinatown Den Haag.