De shop met de mooiste en lekkerste taartjes van Den Haag is afgelopen vrijdag in de Piet Heinstraat, Zeeheldenkwartier geopend: Lavinia Cakes’n Buttons. Den Haag is een top patissier rijker.

De zaak werd officieel geopend door mevrouw Brandusa Predescu, de ambassadrice van Roemenië. “Lavinia is zeer getalenteerd en je waant je in een sprookjeswereld als je haar winkel binnen komt. Bovendien zien haar taartjes er prachtig uit en smaken ze overheerlijk.”

Lavinia houdt van verhalen en van boeken en van muziek en bovenal zoet en chocolade. In Cakes’n Buttons maakt Lavinia de mooiste creaties van haar verhalen èn dat zie je terug in de taarten. “Als gasten in mijn zaak genieten van muziek, boeken met mijn mooie taartjes, dan word ik er helemaal blij van. En dat in combinatie met goed uitgekozen aromatische theeën en heerlijke biologische koffie. Hiernaast maak ik taarten op bestelling en ik wil mijn kennis delen door workshops te geven. Ik zie de wereld als een schilderij. Ik hoop dat u mijn wereld leuk vindt.”

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina: www.facebook.com/cakesnbuttons/?fref=ts

Méér WijkNieuws uit: het "Zeeheldenkwartier"

ZeeheldEnDaad

Als alles volgens plan verloopt zal komende week het eerste project van de ZeeheldEnDaad uitgevoerd zijn. De kerstboom op het Prins Hendrikplein zal onze wijk weer warm verlichten.

Volhoudbare Zeehelden: EnergyParty

Op een EnergyParty ontdek je onder begeleiding van 070Energiek, welke mogelijkheden er zijn om jouw energieverbruik te verlagen door slim te besparen, samen duurzame energie in te kopen en op te wekken.

Zeeheld: Rob Vreeswijk

“Jarenlang hebben deze kastanjes gestáán aan de Veenkade. Nu rusten ze zacht, aan de rand van het water.” In twee zinnen schetst Rob Vreeswijk, architect en meubelmaker en tot voor kort bewoner van het Zeeheldenkwartier, de ontstaansgeschiedenis van ‘zijn’ bankjes.

Elandkerk: Een klein stukje Parijs

Eind dit jaar bestaat ons kerkgebouw dus 125 jaar en dat willen we vieren, samen met U! Op initiatief van een groep betrokken parochianen is een werkgroep gevormd. Deze groep is bezig
met voorbereidingen voor een feestelijk najaar.

Villa Paulowna

Op 31 augustus j.l. heeft de Gemeente ingestemd met de sloop van een deel van de villa en inmiddels zijn bouwplannen gepresenteerd om op bijna 1000m2 meter vrije terrein een ondergrondse parkeergarage te bouwen en een appartementencomplex van 16 meter breed, 16 meter diep en 15 meter hoog.

125 jaar Elandstraatkerk

Eind dit jaar bestaat ons kerkgebouw dus 125 jaar en dat willen we vieren, samen met U! Op initiatief van een groep betrokken parochianen is een werkgroep gevormd. Deze groep is bezig
met voorbereidingen voor een feestelijk najaar.

Is de rust terug aan de kade?

Na jaren van protest en een jaar vol werkzaamheden, mag hij er weer zijn: de Veenkade. Op donderdag 12 oktober vierden de omwonenden een klein feestje op hun vernieuwde kade. Eregasten waren een paar oude bewoners: kastanjebomen die, verzaagd tot bankjes, opnieuw een plek vonden aan de kade.

Ruim 120 ideeën ingediend voor ZeeheldEnDaad

Er zijn in het totaal het geweldige aantal van ruim 120 ideeën ingediend. Een veel groter aantal dan we verwacht en op gehoopt hebben. Dat geeft maar weer eens aan dat de bewoners van het ZeeheldenKwartier zeer met hun wijk betrokken zijn. Hierbij willen wij jou bedanken voor het inzenden van je idee.