Wilt u zelf ervaren hoe het is om een vluchteling in Nederland te zijn? Kom dan op zaterdag 8 oktober naar de open dag van VluchtelingenWerk Den Haag van 12.00 tot 17.00 uur aan het Rijswijkseplein 79. Tijdens deze middag maakt u ‘als vluchteling’ kennis met de dagelijkse praktijk van VluchtelingenWerk. Een unieke ervaring die u niet wilt missen.

Als bezoeker wordt u in het kantoor van VluchtelingenWerk op pad gestuurd. Net als een vluchteling beleeft u de complexiteit van de Nederlandse taal, cultuur en regelgeving. Na afloop kunt u praten met vluchtelingen en medewerkers. En dat alles onder het genot van een hapje en drankje in exotische sferen. Iedereen is welkom, ook aan de kinderen wordt gedacht.

Aandacht en compassie

Omdat er meer vluchtelingen in Den Haag worden gehuisvest, heeft VluchtelingenWerk de komende tijd meer vrijwilligers nodig. Het liefst mensen die een aantal dagdelen per week beschikbaar zijn, maar alle hulp is welkom. Om een vluchteling in Nederland succesvol te laten integreren is veel tijd, aandacht en compassie nodig. De persoonlijke én administratieve weg is lang. U kunt dit zelf ondervinden tijdens de open dag.

Omar Munie, een talentvolle Haagse designer, zal de open dag openen. Na zelf ooit gevlucht te zijn uit Somalië weet hij als geen ander wat nodig is voor een succesvolle start in Nederland.

Wat: Open dag VluchtelingenWerk Den Haag
Locatie: Rijswijkseplein 79 in Den Haag
Wanneer: Zaterdag 8 oktober van 12.00 tot 17.00 uur.

 Méér StadsNieuws uit Den Haag

het Haags Historisch Museum: Wegens succes extra lezing over mode uit de Gouden Eeuw

Vanwege het grote succes van de lezing ‘Mode uit de Gouden Eeuw: nog altijd actueel’ organiseert het Haags Historisch Museum een tweede lezing op zondag 26 maart. Fashion editor Xaviera Aubri en kunsthistorica Saskia Kuus vertellen over de mode van de Gouden Eeuw en hoe dezelfde trends terugkeren op de catwalks van ontwerpers als Alexander McQueen, Versace en Dolce & Gabbana.

Maatjesproject Vivaldi: per direct een cliëntenstop en binnenkort sluiten de deuren.

Meer eenzamen in de kou en de wachtlijsten worden nog langer. Zinvol werk stopt voor vrijwilligers!
Maatjesproject Vivaldi zal binnenkort na 13 jaar haar deuren moeten gaan sluiten zoals de situatie nu voorligt. Eenzame mensen tot 65 jaar zullen hiervan de dupe worden. Vivaldi werd vanaf de oprichting financieel ondersteund door de Vincentiusvereniging en de vereniging gaf vier jaar geleden te kennen de financiën af te bouwen tot eind 2016.

Chinees Nieuwjaar, Den Haag, zaterdag 28 januari 2017

Op 28 januari begint het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de Haan. Als vanouds wordt het Chinees Nieuwjaar in Den Haag uitbundig gevierd. De hele dag zijn er feestelijke activiteiten in en om het stadhuis van Den Haag en in Chinatown Den Haag.