Liever bolletjes in plaats van tegels? Dat kan nu ook!

Evenals vorig jaar kunnen Hagenaars en Hagenezen in het kader van Operatie Steenbreek tuintegels omruilen voor biologische bloembollen. Voor elke tegel een zakje met tien bollen, met onder meer sneeuwklokjes, blauwe druifjes en krokussen. Op = op!
Wie liever plantjes heeft, kan ook daarvoor kiezen. De succesvolle actie ‘tegel eruit, plant erin’ loopt nog altijd door. Tot op heden is in Den Haag het gewicht van 137 olifanten aan tegels vergroend.

Het omruiladres is zorgkwekerij Mens en Tuin, Hillenraadweg 35, 2532 AD Den Haag (geopend op alle werkdagen behalve woensdag van 08.30-15.30 uur).

Zie voor meer informatie www.duurzaamdenhaag.nl

zorgkwekerij Mens en Tuin, Hillenraadweg 35, 2532 AD Den Haag

 Méér StadsNieuws uit Den Haag

het Haags Historisch Museum: Wegens succes extra lezing over mode uit de Gouden Eeuw

Vanwege het grote succes van de lezing ‘Mode uit de Gouden Eeuw: nog altijd actueel’ organiseert het Haags Historisch Museum een tweede lezing op zondag 26 maart. Fashion editor Xaviera Aubri en kunsthistorica Saskia Kuus vertellen over de mode van de Gouden Eeuw en hoe dezelfde trends terugkeren op de catwalks van ontwerpers als Alexander McQueen, Versace en Dolce & Gabbana.

Maatjesproject Vivaldi: per direct een cliëntenstop en binnenkort sluiten de deuren.

Meer eenzamen in de kou en de wachtlijsten worden nog langer. Zinvol werk stopt voor vrijwilligers!
Maatjesproject Vivaldi zal binnenkort na 13 jaar haar deuren moeten gaan sluiten zoals de situatie nu voorligt. Eenzame mensen tot 65 jaar zullen hiervan de dupe worden. Vivaldi werd vanaf de oprichting financieel ondersteund door de Vincentiusvereniging en de vereniging gaf vier jaar geleden te kennen de financiën af te bouwen tot eind 2016.

Chinees Nieuwjaar, Den Haag, zaterdag 28 januari 2017

Op 28 januari begint het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de Haan. Als vanouds wordt het Chinees Nieuwjaar in Den Haag uitbundig gevierd. De hele dag zijn er feestelijke activiteiten in en om het stadhuis van Den Haag en in Chinatown Den Haag.