Wethouder Boudewijn Revis die een boom plant. Dat zal een deel van de stadsbewoners apart vinden, want bij hen heet deze VVD’er Koning Kettingzaag.

Is wat we in het AD lazen en zien hoe onze wethouder mooi poseert met een schepje in zijn hand bij het planten van een boom. Het AD noemt het apart. ‘Tegennatuurlijk’ -om ons maar in bilaterale bewoordingen te hullen- zou dichter in de buurt komen. Wethouder Revis zou beter tot zijn recht komen in een bouwput met zo’n stoere oranje gekleurde helm. Tussen de mannen, de bouwers die ook voortuitgang willen. Niet van dat kinderachtige.

“Boompjes, wat heb je daar nu aan. Verdomde lastig dat het in mijn pakket zit! Bomen zijn een extra risico om met mijn vette Mercedes tegenaan te knallen.”

Dat is meer de denkwereld volgens ons inlevingsvermogen. Dat zou bij hem passen, maar niet bij één zo’n boompje.

Door het tegenatuurlijke zal een aanzienlijk deel van de mensen in Den Haag en zeker weten Zeehelden die actief waren voor de Veenkade en de Toussaintkade deze foto als een schijnvoorstelling ervaren en ongepast. Deze ene boom doet de pijn erger voelen. De mensen aan de kades zien nu dagelijks het troosteloze dat door de wil van ‘Koning Kettingzaag’ is veroorzaakt in naam van de voortuitgang.

Deze politieke voorstelling van wethouder Revis had derhalve achterwege kunnen blijven.

Artikel AD

 

 Red de Bomen in het Zeeheldenkwartier!

Is de rust terug aan de kade?

Na jaren van protest en een jaar vol werkzaamheden, mag hij er weer zijn: de Veenkade. Op donderdag 12 oktober vierden de omwonenden een klein feestje op hun vernieuwde kade. Eregasten waren een paar oude bewoners: kastanjebomen die, verzaagd tot bankjes, opnieuw een plek vonden aan de kade.

Bewoners verliezen rechtszaak bomen Veenkade

Florine Kuethe van actiegroep Red de Bomen Zeeheldenkwartier: “De gemeente heeft zich in dit proces van meet af aan van haar slechtste kant laten zien. Als de gemeente een open houding had aangenomen waren wij er wel uit gekomen en was een rechtszaak niet nodig geweest…….