Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert ouderenparticipatie in steden. Den Haag is een van de 5 steden die deelneemt aan het programma ‘Lang Leve Kunst. Op weg naar Age Friendly Cities’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Op vrijdag 28 oktober organiseert de gemeente Den Haag in samenwerking met Koorenhuis, centrum voor kunstonderwijs, en zorginstelling Florence in dit kader een manifestatie in Theater Dakota. Hier vinden optredens, presentaties en enthousiaste verhalen van, voor en met ouderen plaats. Een jury, onder leiding van Hedy d’Ancona, bezoekt Den Haag en beoordeelt hoe de stad zich als Age Friendly Cultural City heeft ontwikkeld. Op 23 november weten we of Den Haag zich winnaar mag noemen en de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs, ter waarde van 20.000 euro, in ontvangst mag nemen.

Met het programma ‘Lang Leve Kunst. Op weg naar Age Friendly Cities’ moedigt het Fonds voor Cultuurparticipatie steden aan om het kunst- en cultuuraanbod voor ouderen op peil te houden en te verduurzamen. Het Fonds ziet dat deelname aan culturele activiteiten door ouderen van grote waarde is. Het houdt hen vitaal en vergroot hun welzijn. Den Haag is een van de 5 steden (naast Amsterdam, Eindhoven, Leeuwarden en Maastricht) die hieraan deelneemt. De gemeente Den Haag wil zich de komende jaren in nauwe samenwerking met culturele organisaties actief inzetten om deze belangrijke groep mensen (meer) bij kunst en cultuur te betrekken.

Karsten_Klein_wethouder-havens-den-haagWethouder Karsten Klein:

“We stimuleren ouderen in Den Haag vitaal te zijn en te blijven, waarbij we ons richten op het vergroten van levensplezier. Door ouderen te stimuleren aan kunst en cultuur te doen, kunnen we als Den Haag een bijdrage leveren aan de kwaliteit van hun leven, het vergroten van hun sociale contacten en het bevorderen van hun persoonlijk welbevinden. Onze samenwerking met Koorenhuis en Florence is uniek. Door gebruik te maken van de ‘know how’ van een centrum voor kunstonderwijs in combinatie met die van een zorginstelling kunnen we zoveel mogelijk ouderen bereiken en kennis laten maken met het cultuuraanbod in onze stad.”

jaap-knolJan Jaap Knol, directeur Fonds voor Cultuurparticipatie:

“De komende jaren moedigen we steden aan om cultuurparticipatie voor ouderen te versterken. We zijn verheugd dat Den Haag als een van de eerste steden van start ging. In 2017 zetten we het programma voort met deze 5 en een nieuwe lichting steden. Zo vergroten we met elkaar de mogelijkheden voor ouderen om actief aan kunst en cultuur deel te nemen.”.

Het programma van vrijdag 28 oktober bestaat uit diverse onderdelen, waaronder diverse workshops uit het programma Levenskunst van Koorenhuis, presentatie Den Haag Seniorvriendelijke Stad en verrassingsoptredens. Iedereen is van harte welkom om vrijdagmiddag 28 oktober tussen 13.00-16.15 uur een kijkje te komen nemen in Theater Dakota.

Theater Dakota

Zuidlarenstraat 57
2545 VP Den Haag
Tel kassa: 070 326 55 09
Tel kantoor: 070 360 02 52

 Méér StadsNieuws uit Den Haag

het Haags Historisch Museum: Wegens succes extra lezing over mode uit de Gouden Eeuw

Vanwege het grote succes van de lezing ‘Mode uit de Gouden Eeuw: nog altijd actueel’ organiseert het Haags Historisch Museum een tweede lezing op zondag 26 maart. Fashion editor Xaviera Aubri en kunsthistorica Saskia Kuus vertellen over de mode van de Gouden Eeuw en hoe dezelfde trends terugkeren op de catwalks van ontwerpers als Alexander McQueen, Versace en Dolce & Gabbana.

Maatjesproject Vivaldi: per direct een cliëntenstop en binnenkort sluiten de deuren.

Meer eenzamen in de kou en de wachtlijsten worden nog langer. Zinvol werk stopt voor vrijwilligers!
Maatjesproject Vivaldi zal binnenkort na 13 jaar haar deuren moeten gaan sluiten zoals de situatie nu voorligt. Eenzame mensen tot 65 jaar zullen hiervan de dupe worden. Vivaldi werd vanaf de oprichting financieel ondersteund door de Vincentiusvereniging en de vereniging gaf vier jaar geleden te kennen de financiën af te bouwen tot eind 2016.

Chinees Nieuwjaar, Den Haag, zaterdag 28 januari 2017

Op 28 januari begint het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de Haan. Als vanouds wordt het Chinees Nieuwjaar in Den Haag uitbundig gevierd. De hele dag zijn er feestelijke activiteiten in en om het stadhuis van Den Haag en in Chinatown Den Haag.