Vandaag, 20 september, heeft Geert van Poelgeest namens Duurzaam Den Haag de steenbreek-trofee in ontvangst mogen nemen. Operatie Steenbreek is een landelijke campagne, bedoeld om tuinen groener te maken. Betegelde, onderhoudsvrije tuinen hebben een negatief effect op de natuur. Daarom zijn verschillende steden in Nederland aangehaakt bij Operatie Steenbreek. Den Haag mocht met de trofee naar huis.

Iedere stad had de mogelijkheid om Operatie Steenbreek naar eigen inzicht in te richten. Duurzaam Den Haag nam het project namens de gemeente Den Haag onder haar hoede. De afgelopen weken konden mensen hun tegels inleveren, en kregen dan een plant er voor terug. Het effect van deze actie was groot. Nu al zijn er 42.749 tegels ingeleverd. Omgerekend is dit het gewicht van 125 olifanten.

Geert van Poelgeest operatie steenbeek den haagGeert van Poelgeest is de drijvende kracht achter de Operatie in Den Haag.

Dankzij zijn inzet staan er nu door de hele stad vlinder- en bijvriendelijke planten in plaats van stenen. De grote hoeveelheid ingeleverde tegels, maar ook de variatie in acties hebben Van Poelgeest de trofee bezorgd. Onder zijn leiding werden er wijkacties opgezet, tegel-inleverpunten opgericht en workshops gegeven.