GroenLinks Den Haag wil weten of er in Den Haag al bomen besmet zijn met essentaksterfte. Deze bomenziekte dook recent in Nederland op en verspreidt zich nu door het land. In Utrecht gaan naar verwachting zo’n 24.000 essen dood aan deze ziekte.

GroenLinks wil dat essen in Den Haag regelmatig gecontroleerd worden en dat de gemeente samenwerkt met Utrecht op dit vlak.

Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: “We zijn in Den Haag de afgelopen al jaren hard getroffen door de kastanjebloedingsziekte en de iepziekte. Hierdoor moesten veel bomen gekapt worden. De berichten over de essen zijn heftig en het groen in onze stad staat al enorm onder druk. Het is dus belangrijk om de toestand van de essen goed in de gaten te houden.”

 Lokale politieke standpunten in Den Haag

Meerderheid gemeenteraad wil parkeergarage De Zeeheld niet redden

Vanuit het Zeeheldenkwartier komen er verontrustende signalen over toenemende verdichting en een schreeuwend tekort aan parkeerplaatsen. Het is bizar dat een meerderheid van de raad geen gehoor wil geven aan die signalen en het doodleuk toelaat dat er door de sloop van parkeergarage De Zeeheld, de enige openbare parkeergarage in het Zeeheldenkwartier, bijna 200 parkeerplaatsen worden onttrokken aan de buurt.