Café Blossom trekt zich terug als exploitant van ‘Blossom in the Park’. Het duurzame ‘Blossom in the Park’-concept van DGJ Architects & Landscapes, Wessel Tiessens Gebiedsontwikkeling en Café Blossom won onlangs de tender van de Gemeente Den Haag voor de herontwikkeling van het voormalige midgetgolfterrein.

Eigenaar van Café Blossom, Roelof Toering, licht de reden van dit besluit toe:

“Op dit moment zien wij geen mogelijkheid om een voor Den Haag succesvol horecaconcept neer te zetten, omdat wij er met de ontwikkelaar niet uitkomen. Wij zijn van mening dat dit prestigieuze project alleen met een goede teamprestatie tot stand kan komen.”

Om deze reden heeft Café Blossom eerder zich dit jaar ook al teruggetrokken als mede-ontwikkelaar van het gebied, waarmee de werknaam ook per direct is komen te vervallen.

Roelof Toering benadrukt dat ‘zijn’ droom van een restaurant met eetbare tuin niet in duigen valt.

“Integendeel, wij kijken terug op een vruchtbare periode, waarin onze fans, maar ook leveranciers, ons op een positieve manier hebben gesteund. Dit werkt als een stimulans en wij zien in de aankomende periode nog voldoende mogelijkheden om ons plan uit te voeren. Voor ons zal dit echter niet in het Haagse Westbroekpark zijn.”

Méér WijkNieuws uit: het "Zeeheldenkwartier"

Zeeheldentheater nauwelijks betrokken bij bouwplannen schoolgebouw

GroenLinks Den Haag heeft met verbazing vernomen dat het Zeeheldentheater en andere omwonenden nauwelijks betrokken zijn bij de bouwplannen van een nieuw schoolgebouw aan de Van der Spiegelstraat. Uit signalen van de directie van het theater blijkt dat het al in aanbouw genomen schoolgebouw het theater structurele bouwkundige problemen oplevert.

Zeehelden verwarmen gasvrij

In het najaar van 2018 zal de Haagse Hogeschool een zgn. ‘minor’ opleiding doen met de verduurzaming van het Zeeheldenkwartier als onderwerp. GastColleges zullen onder de noemer ‘Zeehelden Verwarmen Gasvrij’ worden gegeven in Vrijplaats Utopie (Waldeck Pyrmont kade).

De Villa Paulowna verbouwd tot woontoren?

Verschillende gemeenteraadsfracties hebben afgelopen maand kritische vragen gesteld aan de wethouder Ruimtelijke Ordening (Boudewijn Revis, VVD) over de bouwplannen die een projectontwikkelaar heeft ingediend voor de Villa Paulowna.

Zeeheld: Guine Moerman

Sinds april 2017 zit Guine Moerman in het bestuur en is zij secretaris van Stichting Wijkbestuur De Groene Eland. In het dagelijks leven is zij getrouwd, moeder van drie kinderen en fulltime beleidsmedewerker bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

TRAM 16, de aorta van het ZeeheldenKwartier

Lijn 16, die vanaf Wateringen met ruim achtendertig haltes, via station Hollands Spoor en het Centraal Station onze wijk doorkruist, is van cruciaal en vitaal belang voor het ZeeheldenKwartier. Het openbaar vervoer is, naast de fiets en de benenwagen, het perfecte middel om je snel en praktisch door de stad te verplaatsen.

Feestelijke opening van de solarzitbank en jeu de boules baan!

Vorig jaar kwam er een oproep in de wijkkrant het Zeeheldennieuws om een idee in te brengen hoe € 50.000 te besteden voor het Zeeheldenkwartier. Ideeën ter verbetering van de sociale en fysieke leefbaarheid van de wijk. Van de ruim 120 inzendingen (!) zijn er 7 ideeën uitgekozen. Op 15 maart willen wij de jeu de boules baan en de solarzitbank feestelijk en muzikaal openen.

ZeeheldEnDaad

Het pilotproject waarbij de gemeente Den Haag €50.000 beschikbaar stelde en waarbij de bewoners van het ZeeheldenKwartier zelf voor de invulling en uitvoering zorgden, is bijna voltooid. De vijf organiserende vrijwilligersorganisaties (Ondernemers Zeeheldenkwartier BIZZ, Stichting Rondom Anna, Stichting De Zeeheldentuin, Stichting Buurtbeheer en –ontwikkeling ZeeheldenKwartier en de Bewonersorganisatie ZeeheldenKwartier De Groene Eland) zijn erg trots op wat er is bereikt met en door onze bewoners.