In Den Haag wordt aanstaande donderdag (4 februari) de 500ste laadpaal voor elektrische auto’s geplaatst. Steeds meer Hagenaars stappen over op elektrisch vervoer, een ontwikkeling die de gemeente zoveel mogelijk stimuleert omdat elektrisch rijden schoon en goedkoop is.

 Het gebruik van elektrische auto’s is de afgelopen jaren verzevenvoudigd. Er rijden naar schatting zo’n 2300 Hagenaars elektrisch, goed voor zo’n 7 miljoen schone kilometers per jaar. De gemeente wil de komende jaren nog eens 500 openbare laadpalen plaatsen (met elk twee vulpunten). Daarnaast komen er bij belangrijke uitvalswegen vijf nieuwe snellaadstations (locaties nog niet bekend) en ook nog eens 350 laadpunten op de (gemeentelijke) parkeerterreinen, P&R locaties en in parkeergarages.

Den Haag loopt voorop in het gebruik van elektrisch vervoer. Het rijk heeft zich ten doel gesteld dat er in 2020 zo’n 200.000 elektrische voertuigen rondrijden in heel Nederland.

U bent van harte welkom aanwezig te zijn bij de installatie van de 500ste laadpaal door wethouder Tom de Bruijn (Milieu).
Datum: donderdag 4 februari
Tijd: 9:00 uur
Locatie: Da Costastraat, ter hoogte van huisnummer 24


Volhoudbare Zeehelden: EnergyParty

Op een EnergyParty ontdek je onder begeleiding van 070Energiek, welke mogelijkheden er zijn om jouw energieverbruik te verlagen door slim te besparen, samen duurzame energie in te kopen en op te wekken.

Volhoudbare Zeehelden

Soms heb je spullen die je niet altijd gebruikt en waar anderen om zitten te springen. Zij worden blij als je die spullen wilt uitlenen of verhuren. Zo hoef je geen (vaak duurdere) spullen te kopen, maar kun je er toch gebruik van maken. Je kunt zelfs je auto delen.

Meerderheid gemeenteraad wil parkeergarage De Zeeheld niet redden

Vanuit het Zeeheldenkwartier komen er verontrustende signalen over toenemende verdichting en een schreeuwend tekort aan parkeerplaatsen. Het is bizar dat een meerderheid van de raad geen gehoor wil geven aan die signalen en het doodleuk toelaat dat er door de sloop van parkeergarage De Zeeheld, de enige openbare parkeergarage in het Zeeheldenkwartier, bijna 200 parkeerplaatsen worden onttrokken aan de buurt.

Volhoudbare Zeehelden

Volhoudbaar is het Zuid-Afrikaanse woord voor duurzaam. In deze rubriek worden de activiteiten besproken van de werkgroep ‘Volhoudbare Zeehelden’ die streeft naar een goede en milieuvriendelijke leefomgeving.

Volhoudbare Zeehelden

Volhoudbaar is het Zuid-Afrikaanse woord voor duurzaam. In deze rubriek worden de activiteiten besproken van de werkgroep ‘Volhoudbare Zeehelden’ die streeft naar een goede en milieuvriendelijke leefomgeving.