Afgelopen zondag (21 juni) vierden we het begin van de zomer. Tijdens de zomerse pop-up lunch, georganiseerd door Foodies & Friends, werden ruim 40 volwassenen en ongeveer 20 kinderen culinair verwend in de Zeeheldentuin. Hoewel het weer niet geheel meewerkte was deze pop-up lunch in de tuin een groot succes.

De Zeeheldentuin kiest ervoor om elk seizoen in te luiden met een activiteit. We vieren de overgangen tussen de seizoenen, zoals deze ook in de tuin duidelijk merkbaar zijn. Daarnaast is het een mooi moment om de buurt kennis te laten maken met de Zeeheldentuin. Een breed draagvlak binnen het Zeeheldenkwartier is de belangrijkste voorwaarde voor het succes van de tuin.

Gisteren werd de zomer ingeluid zoals het hoort: met buiten eten. Foodies & Friends verzorgde een heerlijke lunch met een duidelijk tuinthema. Alles vegetarisch en veel verse groenten. Naast de lunch, aan een lange tafel, werden er ook leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

“Een activiteit als deze is precies waar we van droomden toen we bezig waren met het ontwerpen van de tuin. Mensen samenbrengen en genieten in een ongedwongen sfeer. Het is dus enorm fijn dat ik hier vandaag onderdeel van mag zijn”. Aldus Daniel Jauslin, eigenaar en architect bij DGJ Architects & Landscapes

Donatie Zeeheldentuin

De Zeeheldentuin is voor haar voortbestaan afhankelijk van fondsen, sponsoren en donateurs. Jaarlijks moet er een fors bedrag worden (terug)betaald voor de aankoop van de grond. De opbrengsten van de lunch gaan dan ook naar de Zeeheldentuin. We hebben gisteren ongeveer 300 euro opgehaald.

Over Foodies & Friends

Foodies & Friends is gestart door Eva en Ilse. Twee amateur koks die dol zijn op lekker, gezond, duurzaam, bijzonder, werelds en mooi eten en drinken en het leuk vinden om dat in hun vrije tijd met jou te delen! Foodies & Friends organiseert pop-up evenementen op onverwachte locaties; huiskamers, winkels, verlaten loodsen. Elke keer een ander thema, een andere vorm maar altijd verse mooie ingrediënten en zelfgemaakt! Onze pop-up evenementen zijn besloten activiteiten met als thema: lekker eten en nieuwe mensen leren kennen. www.foodiesandfriends.nl

Over de Zeeheldentuin

De Zeeheldentuin is een groene oase in het Zeeheldenkwartier. Het is een plek waar buurtbewoners, jong en oud in een natuurlijke omgeving kunnen ontmoeten, ontspannen en genieten. Het belangrijkste doel van de tuin is bijdragen aan meer groen in de wijk. Daarnaast levert de Zeeheldentuin ook een belangrijke bijdrage aan mens, natuur en maatschappij, door samen te werken met diverse maatschappelijke organisaties. De tuin is ingericht op basis van vier hoofdfuncties en bestaat uit ongeveer negentig moestuinen, een boomgaard, een siertuin met zitjes en picknickbanken en een natuurspeeltuin voor de jonge bezoekers. Kortom een plek om te ontmoeten, ontspannen en genieten.

Locatie Informatie

 Méér culturele nieuwsberichten !

Zeeheldentheater trapt nieuw seizoen af

Zeeheldentheater is weer begonnen en dit hebben ze gedaan met de 3 b’s. Op donderdag 14 september ’18 kwamen 7 en 8stegroepers van de Maria Montessori school. Met veel succes is de show, over de gepeste violist, twee keer gespeelt. De kinderen waren erg enthousiast en deden lekker mee. Dit was dus een heel geslaagd begin van het seizoen.

Duitse Bibliotheek viert haar 65e verjaardag

Dit jaar viert de Duitse Bibliotheek haar 65e verjaardag. Een goede reden om nog eens iets nieuws te wagen: vanaf oktober zijn wij ook nog buurtbibliotheek voor het Zeeheldenkwartier. In diesem Jahr feiert die Deutsche Bibliothek Den Haag ihren 65. Geburtstag, ein guter Grund, noch einmal etwas Neues zu wagen: Ab Oktober sind wir zusätzlich auch die Buurtbibliotheek für das Zeeheldenkwartier.

Chris Potter en meer in Jazzfestival Cutting Edge XS

Afgelopen jaar ontstond er enthousiasme voor het idee om een kunstroute te gaan starten in Den Haag, waarbij mensen (jong en oud)de kans krijgen omop een andere manier naar de stad of eigen woonomgeving te kijken. Door middel van een uitwisseling tussen buurtbewoners en kunstenaars willen we een kunstroute door het Zeeheldenkwartier uitstippelen, die verder gaat dan de voorgevel.

Kunstroute in het Zeeheldenkwartier

Afgelopen jaar ontstond er enthousiasme voor het idee om een kunstroute te gaan starten in Den Haag, waarbij mensen (jong en oud)de kans krijgen omop een andere manier naar de stad of eigen woonomgeving te kijken. Door middel van een uitwisseling tussen buurtbewoners en kunstenaars willen we een kunstroute door het Zeeheldenkwartier uitstippelen, die verder gaat dan de voorgevel.

Zomerschoonmaak Panorama Mesdag

Precies drie maanden geleden, op vrijdag 7 juli startte bij Panorama Mesdag een schoonmaak van het panoramadoek. Drie maanden lang hebben drie restauratoren 1.340 vierkante meter doek van vuil ontdaan.